ЦСКА загря с победа за Вечното дерби


FUTBOL-TV

ЦСКА загря с победа за Вечното дерби

ЦСКА изигра последната си контрола преди подновяването на шампионата. "Армейците" се наложиха с 2:0 над гостуващия Струмска слава и така прекъснаха негативната си серия от пет мача без победа в приятелски двубои. 

Преди старта на срещата "червените" представиха отбора пред феновете си. Привържениците приветстваха завърналите се в отбора Божидар Чорбаджийски, който ще се състезава с номер 4, Едвин Джеси, който избра 21 и Тонислав Йорданов - 29. Силни аплодисменти получиха и новите попълнения - Ахмед Ахмедов и Стефано Белтраме. Първият ще играе с номер 23, а бившият футболист на Ювентус, който днес има рожден ден, избра фланелка с номер 24, в памет на легендарния баскетболист Коби Брайънт.

Именно Белтраме успя да се разпише и да даде аванс на ЦСКА в днешния мач, а аситенцията бе на Евандро. Бившият играч на Юве обра овациите на феновете, след първия си гол с екипа на 31-кратните шампиони на страната.

След почивката Али Соу пропусна сам срещу вратаря, стреляйки в аут, а другата отлична ситуация бе пропиляна от резервата Ахмедов. Десет минути преди края Рубен Пинтов вкара от дузпа и оформи крайния резултат.

Малко преди края се стигна до неприятни сцени между двата отбора, предизвикани от поредица груби изяви на футболиста на Струмска слава - Любомир Танев. В крайна сметка двубоят се доигра и повече голове нямаше. Следващият мач на ЦСКА е след седмица, когато отборът ще премери сили с Левски на националния стадион.

  Сподели
236