Новият в ЦСКА: Научих много за футбола от Антонио Конте


FUTBOL-TV

Новият в ЦСКА: Научих много за футбола от Антонио Конте

Новото попълнение на ЦСКА - Стефано Белтраме няма търпение да излезе на терена в дербито срещу Левски на 15 февруари. Бившият играч на Ювентус увери феновете, че във всеки мач ще дава всичко от себе си и се надява да спечели трофей с отбора.

"Тренирам здраво, знам, че предстои дербито с Левски. Нямам търпение да участвам в този мач, харесвам атмосферата на тези срещи. Мога да обещая, че винаги ще давам най-доброто от себе си на терена, винаги ще играя на 100 процента", каза Белтраме пред клубната телевизия.

"Когато чух, че има възможност да дойда в ЦСКА, влязох в интернет и разбрах, че това е най-големият отбор в България. Веднага приех. ЦСКА е амбициозен отбор, искам да спечеля трофей с отбора. Тук е играл най-добрият български футболист Христо Стоичков. Помня добре и Бербатов", каза още Белтраме.

"На лагера в Марбея веднага ме включиха в групата, което е добре за мен. Има добър баланс между опитни и млади играчи. Знам, че конкуренцията е голяма, но искам да дам най-доброто от себе си. Базата на Панчарево е добра, разбира се, ако сравняваме с тази на Ювентус, тяхната е по-голяма. Но нищо не ни липсва. Малко е студено, но не е проблем", коментира Белтраме.

Италианецът разказа интересни подробности от кариерата си до момента. "Бях на 17 години и играех за Новара. Тогава Ювентус се свърза директно с клуба да договори трансфера ми. Тогава спортен директор на Новара беше Кристиано Джарета. Беше голям трансфер за мен, защото Ювентус е най-големият клуб в Италия. Когато бях част от младежкия отбор на Ювентус, ме повикаха да тренирам с първия състав за 2-3 месеца. По това време треньор беше Антонио Конте. Той е страхотен човек и треньор, научи ме на много неща във футбола. Той ме научи да "горя" в играта, да бъда по-агресивен на терена. Дебютът ми за първия отбор на Ювентус беше сбъдната мечта. Мачът беше срещу Дженоа, влязох в последните 15 минути. Почти вкарах гол при 1:1, но резултатът остана непроменен. Но и досега това е най-паметният ден в кариерата ми", каза Стефано Белтраме пред клубната медия.

  Сподели
213