Реал Унион ще даде отпор на съименника си от Мадрид


.

Реал Унион ще даде отпор на съименника си от Мадрид

Реал Унион де Ирун е един от основателите на испанската Примера още в далечната 1928 година. Жребият за Купата на Краля определи тимът играл само 4 сезоан в елита да срещне 31-кратния шампион Реал мадрид.

Реал Унион обаче има много упсехи именно в този турнир. Три титли в надпреварата, две, от които (1918 и 1924) извоювани след победи над Реал М. е оттогава са минали 90 години. Сега клубът се стреми постепенно да катери дивизиите и щом е стигнал до тук изглежда е на прав път.

В момента Реал Унион е лидер в Група 1 на Сегунда Б (трети ешелон). Воденият от Иняки Алонсо баски тим има само 1 загуба този сезон. Реал Унион няма популярността на Атлетик Билбао или Реал Сосиедад, но хората на Берн Шустер не бива да подценяват съперника.

В тази надпревара те имат нещо като проклятие. Възможно е просто тя да не е техен приоритет, защото винаги, когато закъсат в шампионата или в Европа стигат далече. За всеки случай трофеят отдавна не е бил на “Бернабеу” и футболисти като Раул, Касияс и Гути нямат медали от надпреварата.

Реал Унион няма проблеми с наказани и контузени футболисти. Берн Шустер пък ще даде почивка на някои от лидерите, но други като Рамос, Канаваро и Нистелрой сигурно ще се повят на терена. Идеална е възможността и за Гути и Диара да натрупат малко минути, тъй като до скоро те бяха контузени.

Вчера видяхме една голяма изненада в Купата на Краля. Поли Ехидо размаза Виляреал с 5:0. Атлетико и Барселона пък трудно спечелиха с непретенциозни съперници. Едва ли и Реал ще мине на парад в Паис Баско, където е силно не долюбван. Все пак класата на двата тима не може да се сравнява и, ако няма грандиозно подценяване столичани ще спечелят.


Последни 5 мача:

Реал Унион: ПЗППР

Реал Мадрид: ПЗПРП

Прогноза на Futbol TV – 2
Точен резултат – 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
106