Иван Гешев с последни разкрития за арестувания Васил Божков


FUTBOL-TV

Иван Гешев с последни разкрития за арестувания Васил Божков

Главният прокурор Иван Гешев разкри последни подробности около ареста на боса на Левски Васил Божков и други лица, свързани с разследването за организирана престъпна група.

"В момента, в който получим официално потвърждение, ще ви уведомим кои лица са задържани. Не знам конкретни обвинения, защото съм главен прокурор и не мога да следя в реално време всички действия на колегите. Затова има наблюдаващи прокуророи и те могат да дават информация. Знам, че Александър Георгиев е задържан и напълно е съдействал на разследващите, направил е пълни самопризнания, което прокуратурата ще вземе предвид. За лице, задържаново в Австрия, ми е известно, не знам как се казва, но е от организирана престъпна група, за която е обвинен Васил Божков. Задържан е на летище в Австрия и има повдигнато задочно обвинение", обяви той пред медиите.

"Всеки, който е нарушил закона, е наша работа да бъде изправен пред българския съд. Незавсимо дали става въпрос за социално слаби или такива, които имат милиарди. Прокуратурата и държавата го дължат на българските граждани. Тези данъци са техните пари и ги ощетяват под форма на пенсии, това са парите на гражданите, откраднати от тях", каза още обвинител номер едно.

Гешев подчерта, че има опити да се пречи на органите на реда да си върши работата, но отказа да даде конкретика какво точно има предвид.

"Няма да конкретизирам, но виждате какви хибридни атаки се осъществяват срещу прокуратурата. Зад Божков стоят милиарди, зад Цветан Василев стоят милиарди, зад Арабаджиеви - милиони, зад Баневи и Миньо Стайков - всички те със стотици сметки запорирани", лаконичен бе главният прокурор.

Арестът на Васил Божков бе оповестен снощи. Избягалият от България бизнесмен е бил хванат в Обединените арабски емирства. Очаква се тамошните власти да изпратят до българските официалната информация и да последва искане за екстрация от нашите органи.

  Сподели
272