Божков: Обвиненията, че съм изнасилвач са пълни глупости


FUTBOL-TV

Божков: Обвиненията, че съм изнасилвач са пълни глупости

"Не съм заплашвал с убийство. Не мога да си обясня какво се случи - изведнъж държавата рязко ме нападна. Нямам никакъв страх в момента, мисля, че ще се стигне до съд и там ще се решава". Това каза по телефона за NOVA Васил Божков.

Той отрече категорично, че е предлагал подкупи на членове на Комисията по хазарта. По негов адрес се водела "злостна пропаганда". Относно обвиненията спрямо него той коментира, че "това са някакви твърдения, които нито са доказани".

Божков продължава да твърди, че жена му е била арестувана, но уточни, че е задържана за една нощ и после пусната. Той се оплака още и за това, че картините му са били отнети. По думите му, проблемът на България бил, че "една клика" се е задържала на власт 10 години.

Малко по-късно босът на Левски даде интервю по телефона и пред bTV. "Обвиненията, че съм изнасилвач са пълни глупости" - каза той по обвиненията на бившия му съдружник Цветомир Найденов. "Подобно нещо не заслужава да бъде коментирано. За първи път чувам, че момичета са подали жалби срещу мен. Създават се измислени спекулации", добави той.

Босът на Левски добави, че преди време за колекцията му е била предложена цена от 600 млн. евро. Той коментира и думите на главния прокурор Иван Гешев, който заяви, че е готов да осигури психологическа помощ на Божков, ако той се върне в България.

"Нали знаете в какво се изразява - осем месеца в арест, след това ново обвинение и още осем месеца. 16 месеца психологическа помощ в ареста - мисля, че не е много здравословно", добави още Божков.

Снимка: БНР

  Сподели
260