Бойко Борисов: Аз съм болен левскар, но не са платени стотици милиони


FUTBOL-TV

Бойко Борисов: Аз съм болен левскар, но не са платени стотици милиони

Премиерът Бойко Борисов коментира темите с проверките в лотарийните компании и проектозакона за хазарта. Той изрази недоумение защо се намесва футболен клуб Левски

"Левски ще го има винаги", заяви Борисов. Утре той ще се срещне с фенове на "сините".

Ето какво каза премиерът днес пред медиите:

"Създава се едно много грешно впечатление. Къде с умисъл или незнание, не знам точно. В публичното пространство има странни заключения. На моето бюро има доклад от държавната финансова инспекция. Този доклад е от доста страници, но никъде не пише футболен клуб Левски.

Това е официален доклад и касае разлика в неплащане на такси за стотици милиони. Прегледах го внимателно. Има много фирми, но тъй като прокуратурата се е заела, направили са изземвания вчера, няма да ги коментирам като имена. Никъде не се споменава Левски.

Не мога да разбера каква е връзката с това да не си платил такси. Повтарям, ако е вярно това, което пише в този доклад. Затова сега прокуратурата го проверява. Редно ли беше този доклад да беше прибран и скрит? Питам къде тук някъде има футболен клуб Левски?

Аз съм левскар, болен левскар, всички знаете. Искам да се обърна към спортните журналисти. Ако е вярно, че не са платени стотици милиони лева данъци, аз какво да направя? Докладът показва, че не са платени стотици милиони. Изведнъж започват някакви срещи с феновете и предупреждения. Утре ще се видя с тях. Така или иначе с всички се виждам. Никой не взима никакви фирми. Какво да направя, да скрия доклада ли? Ако докладът е верен, много хора ще имат проблеми.

Ако не е - няма от какво да се притесняват. Къде е свързан Левски в този случай? Левски го е имал преди мен и преди Божков. Левски ще го има винаги. Думите "одържавяване" и "национализация" са дълбоко неверни. Ако не се плащат таксите, се взима само лицензът, нищо друго. Фирми не се взимат. Бизнес, в който минават три милиарда да не бъде проверяват. Така ли? Или да не се плащат данъци или такси", заяви Борисов.

  Сподели
121