Божков: Платили сме си всичко по закон (видео)


FUTBOL-TV

Божков: Платили сме си всичко по закон (видео)

"Законът е такъв, какъвто е, и ние сме си платили всичко по закон. Изявлението на АДФИ беше ясно и точно", каза собственикът на Левски Васил Божков преди началото на среща с феновете на тима. Попитан дали е притеснен от днешната проверка, Божков каза: "Принципно ние сме за закон. Тук има грубо нарушение на Конституцията на България. Не може да се разсъждава по целесъобразност", заяви Божков.
 
 
Във връзка с информация за среща при премиера Бойко Борисов с фенове на Левски за законодателните инициативи в сферата на хазарта, Божков обясни, че сега чува за среща между феновете, Красен Кралев и министър-председателя. "Надявам се премиерът да вземе правилно решение", каза Божков. На въпрос дали премиерът му е вдигнал телефона, Божков отговори: "Всъщност, кой съм аз да говоря с премиера".
 
Попитан, ако не се получат нещата с лотарията и я направят държавна, дали е готов да остане начело на клуба, Божков заяви, че ако това се случи, няма да има възможност да финансира клуба. "Иначе съм готов да остана начело", увери бившият собственик на ЦСКА между 1999 и 2006 г.
 
Повече от пет час днес спецпрокуратурата беше в сградата на Комисията по хазарта. Финансовите инспектори проверяват какво е получила държавата за периода от 2014 г. до 2019 г. от хазартни игри. Според АДФИ спортният тотализатор е плащал по-висока държавна такса от частните лотарии.
 
В официална позиция до медиите от "Национална лотария“ АД, "Евробет" ООД и Българска асоциация за развлекателни и хазартни игри (БАРХИ) заявиха: "Днешното изявление на директора на Агенцията за държавна финансова инспекция Георги Начев потвърди, че частните оператори в игралния бизнес не са извършвали нарушение на закона, който определя събирането на такси. За проверявания период от 2014 до 2019 г. са внесени 500 млн. лева.
 
В допълнение директорът призова да се спрат спекулациите по темата, които уронват престижа на целия сектор. Както винаги сме заявявали, българските институции получават пълна подкрепа от нас в извършваните от тях проверки за установяване на безспорната истина".

  Сподели
143