Павел Колев: На срещата между феновете и Бойко Борисов ще се случат доста неща


FUTBOL-TV

Павел Колев: На срещата между феновете и Бойко Борисов ще се случат доста неща

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев даде изявление след срещата между мажоритарния собственик на "сините“ Георги Попов, г-н Васил Божков, ръководството на клуба и представители на организираните привърженици.

Той коментира, че основната тема на разговора е била да се организира технически как феновете ще бъдат представяни на срещата с премиера Бойко Борисов.

“Феновете имаха време да помислят след срещата, която проведохме в неделя. Събрахме се да кажат какво мислят по въпроса. Междувременно излезе информация, че ще има среща с Бойко Борисов. На тази среща вероятно ще се случат повечето неща. Тук по-скоро имаше организационни въпроси, колко хора ще влязат и как ще бъдат представяни. Беше поискано от мен да информирам с документи Тръст "Синя България" за финансовото състояние на клуба, за да не остават голи думи. Те са запознати и те ще са медиатор, за да може всички феновете да имат достъп до финансовото състояние", каза Колев.

Той коментира и въпроса дали Левски има средства да съществува без финансовата подкрепа на Васил Божков.

"Към днешна дата санитарният минимум Левски да съществува е не по-малко от 1 550 000 лв на месец. Това е сума, в която не се включва покриването на стари задължения, ако не се обслужват задълженията към НАП и не се правят инвестиции в инфраструктура и трансфери. Това е абсолютен санитарен минимум", допълни Колев.

Шефът на Левски заяви, че няма притеснения за финансирането в краткосрочен план.

"Клубът функционира абсолютно нормално. Ние си работим по стратегията, която сме начертали и спортно-технически и административно. Ако бъде взето друго решение ще бъдем информирани и ще променяме цели и задачи. В момента клубът функционира абсолютно нормално, няма поводи за притеснение", допълни Колев и заяви още, че когато става дума за добруването на клуба левскарската общност се обединява.

"Мисля, че левскарската общност е разединена по някои теми, но когато става дума за добруването на Левски тя се обединява. Всички се вълнуват какво ще стане, какво се е случило до момента, как Левски е стигнал до това състояние и какво се прави, за да се излезе от състоянието", каза Колев.

Той коментира и ситуацията около изграждането на модерен стадион.

"Казвал съм и друг път, че част от стратегията за развитието на Левски е стадион "Георги Аспарухов". Клуб с амбиции трябва да има модерен стадион, който освен, че трябва да е убоден за феновете, трябва да генерира и приход. Липсата на модерни стадиони е една от причините клубовете в България да не се представят както искаме в Евротурнирите, с изключение на Лудогорец. Още с идването на г-н Божков темата "Стадион" е залегнала в програмата за развитие на клуба. Започнаха и преговори, но по обективни причини те са замразени, защото не знаем какво ще се случи следващата седмица", допълни Колев.

"Като изпълнителен директор ме интересува Левски да се развива и да бъде конкурентен на другите отбори в първенството. Не мисля, че на футболистите им влияе по някакъв начин това, което се случва. Те имат достатъчно ангажименти, които Петър Хубчев и създава. Не им остава време да се вълнуват по тази тема. Информирали сме ги, че няма от какво да се притесняват. Тяхната работа е да са готови за първия мач на 15 февруари. Аз лично не очаквам да има отражение върху отбора. Селекцята приключи на време. Взели сме футболистите, които искаме", завърши Колев.

  Сподели
119