Фенове на Левски бесни от внесения проект на Валери Симеонов


FUTBOL-TV

Фенове на Левски бесни от внесения проект на Валери Симеонов

"Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент, който ще доведе до необратими последствия за държавата, законодателната и изпълнителната власт." Това се казва в позиция на "Национална лотария" АД във връзка с внесения проект на закон за изменение на Закона за хазарта от лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Лидерът на НФСБ каза, че премиерът Бойко Борисов е подкрепил национализацията на частните лотарийни игри. Симеонов внесе вчера законопроект, който предвижда да се забрани на частни компании да провеждат лотарийни игри, а това да се прави само от държавата.

В позицията пише, че "фундаменталното нарушаване на установения от Конституцията на Република България правов ред, и грубото погазване на европейското законодателство ще причини огромни финансови и репутационни щети на България." Позицията е е подкрепена от "Евробет“ и Българска асоциация за развлекателни и хазартни игри (БАРХИ).

Ето и пълния текст:

"Във връзка с внесения от Валери Симеонов и група народни представители проект на закон за изменение на Закона за хазарта, коментиран от министъра на финансите г-н Горанов и спортния министър г-н Кралев, бихме искали да изразим следната позиция.

Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент, който ще доведе до необратими последствия за държавата, законодателната и изпълнителната власт.

Фундаменталното нарушаване на установения от Конституцията на Република България правов ред, и грубото погазване на европейското законодателство ще причини огромни финансови и репутационни щети на България.

Отговорността и последствията от тези действия няма да бъде носена от политиците, стоящи зад внасянето на проекта, а от българските гласоподаватели и данъкоплатци. Изразената позиция е подкрепена от "Евробет“ и Българска асоциация за развлекателни и хазартни игри (БАРХИ)."

Феновете на Левски също са бесни от внесения проект на Валери Симеонов. Във форуми и фейсбук групи се появиха снимки на Симеонов с ясни послания:

Новите промени в Закона за хазарта, които са внесени в Народното събрание от парламентарната група на "Патриотите“, могат да обрекат на финансов колапс футболния Левски и различни спортни клубове и федерации. Законопроектът, внесен от Валери Симеонов и още 6 депутати, предвижда всички лотарийни игри, с изключение на бинго, кено и томбола, да могат да се организират само от Държавно предприятие "Български спортен тотализатор“. Това на практика означава, че Национална лотария и Лотария България ще трябва да се национализират и да преминат в ръцете на държавата. Както е известно Националната лотария е генерален спонсор на Левски.

Първа снимка: Offnews

3562