Емо Данчев: Не искам Бербатов да бъде употребен като шеф в БФС


FUTBOL-TV

Емо Данчев: Не искам Бербатов да бъде употребен като шеф в БФС

Агентът на Димитър Бербатов – Емил Данчев, сподели, че е говорил много с бившия футболист, който не иска да става президент на Българския футболен съюз (БФС) поне засега.

"Много говорихме с Бербатов и той заяви, че не е готов да поеме БФС. И аз съм на същото мнение. Не искам да бъде употребен, както това се случи с негови колеги. Според мен най-добрия път за него е първо да бъде вицепрезидент или член на Управителен съвет, да навлезе в нещата като ръководител. Нека да му дадем време сам да реши. Досега той е показвал, че рядко бърка", каза Емил Данчев пред Канал 3.

Според мениджъра евентуална кандидатура на Лъчезар Танев за поста, ще бъде много подходяща. "Лъчо е изключително ерудиран човек, с много опит и познава много добре кухнята на българския футбол. Най-важното обаче е, че той може да казва "не". Хората, които пряко отговарят за избора на нов президент на БФС, трябва да изработят модел на бъдещия ръководител на българския футбол със съответните критерии и тогава да се търси подходящия човек", добави Данчев.

214