Канарчетата стартираха подготовка без нито един нов


FUTBOL-TV

Канарчетата стартираха подготовка без нито един нов

Ботев Пловдив стартира зимната си подготовка. Точно в 15:00ч. наставникът на "канарчетата" Ферарио Спасов изведе тима за първа тренировка за 2020 година.

Заниманието започна с минута мълчание в памет на загиналия в Гърция фен на "жълто-черните". По уважителни причини от тренировката отсъстваха трима футболисти - Джонатан Перейра, Димитър Пиргов и Александър Тонев. С вирусно заболяване е юношата Атанас Чернев, който от средата на седмицата ще стартира тренировки наравно с останалите футболисти.

Зимната подготовка на "жълто-черните" ще протече на няколко етапа. От днес до 15-ти януари "канарчетата" ще тренират в Пловдив. От 16 до 28 януари е предвиден подготвителен лагер в Алания, Турция. След завръщането от Турция до началото на шампионата ботевистите ще тренират на клубната база. За целия период на зимната подготовка пловдивчани ще изиграят седем контролни срещи, които ще бъдат обявени на по-късен етап.

Ето и групата на Ботев за първата тренировка:

Янко Георгиев, Георги Аргилашки, Кристиан Димитров, Филип Филипов, Лазар Марин, Костадин Ничев, Лъчезар Балтанов, Радослав Терзиев, Димитър Тонев, Тодор Неделев, Станислав Шопов, Антонио Вутов, Станислав Работов, Атанас Стоименов, Петър Итов, Никола Илиев, Стефан Попов, Бисер Бонев

Иначе отборът на Ботев Пловдив почете 172-та годишнина от рождението на великия поет Христо Ботев. Церемонията се проведе пред паметника на революционера в Цар-Симеоновата градина в Пловдив.

Всички футболисти на "канарчетата", треньорите, медицинският щаб и ръководството на "жълто-черните" преклониха глава пред патрона на клуба.

Словото за делото и живота на великия българин бе произнесено от гл.ас. д-р Стефан Шивачев – директор на Регионалния исторически музей в Пловдив, водещ на церемонията бе Ивайло Христов – актьор в Драматичен театър Пловдив.

  Сподели
316