Бербатов: Време е за промяна във футбола у нас! Няма човек, който да е готов да поеме БФС


В. Мухарски

Бербатов: Време е за промяна във футбола у нас! Няма човек, който да е готов да поеме БФС

"В интерес на истината се зарадвах на избора, който сте направили. Направи ми впечатление играта на Димитър Илиев. Егоистично е от моя страна, че гледам нападатели, тъй като и Недялков също заслужаваше да получи наградата. Беше ми приятно да съм отново на сцената. Беше ми познато. Имаше и напрежение. Това показва, че човек го е грижа. Сега съм с нова роля. Награждавам. Едно време мен ме награждаваха. Добре е за Митко Илиев. Дано да отиде в чужбина, да се развива още. Всеки с времето си. Радвам се за това, че момче от нашето първенство спечели", заяви Димитър Бербатов след награждаването за "Футболист на годината".

"Минаваме пред труден период, то е ясно. Има сътресение в управлението. Хубаво е да има уважение към постиженията на всеки. Не може всички да се харесваме. Имаме шанс да се класираме. Това е странно, при положение, че не играем добре. Но понякога съдбата ти се усмихва, дано момчетата използват шанса, който се откри пред тях. Важното е играчите да се подготвят добре. Трябва да са концентрирани за тези мачове. Трябва да ги вземат мачовете, може и с грозна игра", добави още Бербо и говори дали би поел управлението на българския футбол:

"Ако беше толкова лесно... Никой не е готов за подобно нещо. Само безотговорен човек може да каже, че е готов. Времето за промяна е дошло. Трябва да се подходи към по-младото, към модерното. Ще видим кой ще поеме отговорността да бъде начело на българския футбол. Ако смениш само един човек - не си сменил нищо. Трябва да има концепция за промяна. Трябва да ги питате тези хора от БФС дали искат промяна. Мисля за доброто на българския футбол. Искам да си пусна телевизия и да се наслаждавам на футбола ни. Искам да се радвам на головете на Митко Илиев, на играта на Недялков, на стадионите, на публиката. Това са неща, които са трудно поправими. Идват децата ни и трябва да им завещаем нещо добро. Аз? И сам войнът е войн, но няма да спечели битката. Далеч сме. Всичко опита до пари и финанси. То ще се намерят, но трябва да има и принципи. За съжаление сме далеч от тези принципи. Мач, за който мечтая? Сериозни метафори! Не знам. Ориентиран съм към нови неща, пътувам доста. Срещам се с хора, с които съм играл. Имам възможност да съм в чужбина и се уча на много неща. Това правя сега. Усъвършенствам се. Искам да гледам по телевизора как  се класираме за поредно първенство и как хората си водят спокойно децата на мача", каза Бербатов.

  Сподели
522