Роден елитен отбор не знае дали ще стартира зимна подготовка


FUTBOL-TV

Роден елитен отбор не знае дали ще стартира зимна подготовка

Старши треньорът на Дунав Людмил Киров направи шокиращо изказване седмица преди старта на зимната подготовка. Наставникът на "драконите" обяви, че не знае дали тя изобщо ще стартира и постави под въпрос съществуването на отбора.

"На кръстопът сме. Не знам дали ще започнем подготовка на 6 януари. Няма яснота. Положението е доста сложно и критично", коментира старши треньорът на закъсалия русенски клуб пред местния регионален вестник "Утро".

В последните дни се появиха информации, че доскорошният президент на клуба д-р Симеон Симеонов води преговори за Дунав с двама руски инвеститори. Явно обаче нещата не се развиват в желаната посока и този вариант е на път да пропадне.

От общината обявиха, че няма да оставят клуба, но нямат нужните средства за по-сериозно финансиране. Така русенци са наистина на кръстопът седмица преди старта на зимната подготовка. В касата няма никакви допълнителни средства, като парите от продажбата на Ахмед Ахмедов в ЦСКА бяха вложени за изплащане на закъснелите заплати и премии. Поне на играчите вече не се дължи абсолютно нищо. 

  Сподели
177