Локо Пловдив и Левски поделиха по точка в последния мач на Георги Илиев


FUTBOL-TV

Локо Пловдив и Левски поделиха по точка в последния мач на Георги Илиев

Локомотив Пловдив и Левски завършиха наравно - 0:0 в последна среща и за двата отбора за тази календарна година. Двубоят бе от програмата на 20-ия кръг в родния шампионат. Преди старта награди получи Георги Илиев, за когото това бе последен мач в кариерата. От 2020-та година той ще прекрати кариерата си.

Иначе интригата не бе на ниво, като на терена положенията за гол бяха малко. Далеч по-интересно бе на трибуните, където двете агитки бяха на висота. В 18-та минута "смърфовете"  получиха чудесен шанс от пряк свободен удар да застрашат вратата на Миятович. Зад топката застана Парвиз Умарбаев и нацели горната греда на вратата на "сините".  

В началото на втората част на два пъти пловдивчани имаха претендираха за игра с ръка, първо на Хали Тиам, после на Холмар Ейолфсон. И двата пъти Тодоров ги подмина.

В 63-ата минута Ален Ожболт напълно необмислено избута грубо Холмар Ейолофсон без топката. Главният съдия не се поколеба да изгони словенския нападател. В 74-та минута дойде и най-добрият шанс в срещата за Левски. След бърза контраатака Паулиньо подаде на Франко Мазурек на задната греда, който обаче беше изпреварен от страхотния Георги Илиев.

Малко след това Бирсент Карагарен беше изведен сам срещу Милан Миятович, но играчът на Локо на нацели вратата.

В крайна сметка Левски ще зимува на 2-ро място, докато "смърфовете" останаха трети в класирането.

  Сподели
135