Родни Антуи: Ставал съм жертва на расизъм в България


FUTBOL-TV

Родни Антуи: Ставал съм жертва на расизъм в България

Асът на Царско село – Родни Антуи бе избран за футболист на месец ноември в традиционната анкета на “Пресклуб България" сред спортните редакции и медии. Осем редакции от общо двадесет посочиха крилото за най-добър през изминалия месец, а непосредствено след него са Антонио Вутов/Ботев Пд/ с 5, Исмаил Иса/Черно море/  с 4 и Александър Тонев/Ботев Пд/ с 3 гласа. Днес той получи за първи път значката “Златна топка", като досега е носител на две статуетки за Играч №1 на 5-и и 15-и кръг наefbet лигата.

“За мен е голяма чест да бъда избран за играч на месец ноември. Не го очаквах.Искам да благодаря на съотборниците си, въпреки че  като отбор сме на по-ниските места в таблицата, защото те ми помагат да поддържам високото си ниво. Фокусиран съм само върху Царско село. Всичко се случва във футбола, но до момента нямам конкретни предложения и ще съм съсредоточен към моя тим през зимната пауза и след това.".

“Има сериозен интерес към Родни Антуи, но към този момент няма конкретика. Само запитвания и клубовете оглеждат трансферната сума, но Антуи е наблюдаван много. Както и от български, така и от общо 3 континента има намерения за него", призна агентът на играча Бисер Механджийски.

“Можехме да спечелим повече мачове, защото като индивидуалности имаме много силни играчи. Като отбор не можем да спечелим мачове, които сме очаквали да вземем. Ние сме обаче позитивно настроени и ще продължим да играем за победи.“

“Ставал съм жертва на расизъм, но не помня на кой мач. Моите съотборници ме подкрепиха и сигнализирахме съдията. От тогава не съм получавал расистки обиди. Футболът е една игра и не зависи от това какъв цвят ти е кожата".

Антуи се нетърпение чака почивката след седмица и има планове да се върне първо в радната си Нидерландия, а после заминава на почивка с приятелката си на остров Мавриций, където няма да мисли за футбол.

  Сподели
279