Арда протестира срещу обвиненията за расизъм


Н. Гавазов

Арда протестира срещу обвиненията за расизъм

Ръководството на Арда ще обжалва наложената рекордна санкция от Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз след мача срещу ЦСКА София от турнира за Купата на България по футбол.

Тимът от Кърджали беше глобен с 42 300 лева, като 37 500 са за расистки обиди.

По този повод президентът на клуба Петър Пешев излезе с позиция, в която категорично заявява, че санкцията ще бъде обжалвана.

"Ръководството на ПФК АРДА е изключително изненадано от решението на ДК към БФС публикувано в официалния сайт на БФС тази вечер в частта, в която се твърди за действия, с които се обижда достойнството на лица, свързани с раса, пол и цвят на кожата и сме наказани с 37 500 лева.

По време на срещата от турнира за Купата на България, между ПФК АРДА и ЦСКА-София, привърженици на ПФК АРДА не са отправяли расистки, ксенофобски или други обидни скандирания нито към играчи на противниковия отбор, нито към техните фенове, нито към длъжностни лица.

Ако е имало подобни скандирания, то това категорично не са привърженици на ПФК АРДА.

Ръководството на клуба, апелира БФС стриктно да спазва нормите и процедурите утвърдени от УЕФА, при установяване на нарушения и определяне наказания от подобен тип, особено когато се касае за глоби с подобен размер.

Текстът, който е публикуван на официалния сайт на БФС категорично не може да се приеме за решение на дисциплинарен орган към спортна федерация. ПФК АРДА се отнася изключително сериозно към всички дейности на клуба, както на терена, така и извън него и никога не сме толерирали некоректно поведение. Решението на ДК ще бъде обжалване в срок.

С уважение Петър Пешев - президент на ПФК АРДА“

По-рано стана известно че, ultrArda/BlueWolves прекратява дейността си. От съобщението на ултрасите не става ясно дали причината е разразилия се расистки скандал.

"Благодарим на всички хора, които ни припознаха и направиха неща, които рядко се виждат по терените в областта, а и със сигурност скоро няма да се виждат. Опитахме, но просто градът и отборът не са дорасли за такъв тип агитка,  а и ние явно късаме нишката някъде. Другото е манталитет… С уважение ultrArda/BlueWolves.

В Свят изпълнен с предатели, Blue Wolves ни направи приятели!!!“, се казва в съобщението във фейсбук.

  Сподели
98