Статистиката дава предимство на Интер пред Фиорентина


.

Статистиката дава предимство на Интер пред Фиорентина

Фиорентина приема шампиона Интер на “Артемио Франки” в безспорното дерби на кръга в Серия А. След сезон 2005/2006 “ла Виола” е изключително стабилен отбор. Те винаги завършват по точки в челната четворка, но ефектите от Калчополи си казаха думата. Първо тимът бе изхвърлен от Шампионската лига. Следващата година започна с -15 точки, но не само че се спаси, ами се добра и до Купата на УЕФА, където после стигна полуфинал. Най-накрая тазигодина хората на Прандели са в Шампионската лига.

В последния си мач срещу Палермо те спечелиха с 3:1 на “Ренцо Барбера” като Джилардино вкара с ръка, поради което сега е наказан за два мача. Трите точки обаче пратиха Фиорентина само на една зад лидерите. Победа над “нерадзурите’ ще даде невероятна увереност на Фиорентина, а и ще ги направи водач стига Наполи и Удинезе да не успеят да спечелят своите мачове. Само, че Интер е спечелил всичките 4 мача с “виолетовите” в последните 2 сезона.

В последният си мач с Дженоа шампионите видяха доста зор и взеха 1 точка, което едва ли влизало в плановете на Моуриньо. Той се закани на играчите си, че при втори такъв мач ще има свирепи наказания. После Адриано закъсня за тренировка и си отнесе няколко ругатни. Императора е извън групата за мача заради провинението си. Като цяло Интер си върви добре като е лидер заедно с Наполи и Удинезе. Само загубата от Милан хвърля сянка върху представянето засега.

Контузени за Фиорентина са Мартин Йоргенсен, Масимо Гоби и Дарио Дайнели. Алберто Джилардино е наказан. Крус и Балотели бяха обвинение, че не спазват инструкциите на Моуриньо и няма да играят довечера. За Адриано също споменахме. Заради контузии мача пропускат Фиго, Ривас, Хименес. Мунтари и Камбиасо.

Това е от тези мачове, които са наистина непредвидими. Затова и равенството при тях е изгоден залог. С оглед на последните 4 двубоя обаче изглежда, че Интер все някак ще измъкне  трите точки от “Артемио Франки”. Тактиката на Моуриньо ще сработи именно срещу тим, който не се страхува да напада.

Вероятни състави:

Фиорентина: Фрей, Комото, Кролдруп, Гамберини, Варгас, Кузманович, Мело, Монтоливо, Сантана, Пацини, Муту

Интер: Сезар, Майкон, Кордоба, Бурдисо, Максуел, Санети, Дакур, Киву, Мансини, Ибрахимович, Куарешма

Последни 5 мача:

Фиорентина: ПЗППР
Интер: РПППР

Прогноза на Futbol TV – 2
Точен резултат – 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
21