Левски с рутинна победа срещу последния - сините са на пет точки от Лудогорец


FUTBOL-TV

Левски с рутинна победа срещу последния - сините са на пет точки от Лудогорец

Левски се наложи с 2:0 над гостуващия Витоша Бистрица в среща от кръга на родния шампионат. "Сините" бяха по-активни и едва ли някой се е съмнявал в днешната им победа.

Логичното се случи в 24-ата минута, когато Паулиньо откри резултата. Той завърши хубава атака, преминала между Нашименто, Алар и Иванов, като Василев спаси, но топката се върна в играча с №7 на Левски, който я бутна в мрежата при добавката - 1:0. До края на първата част Мазурек и Алар пропуснаха добри възможности за гол.

След почивката темпото на игра спадна. Все пак Станислав Иванов успя да удвои в 60-ата минута и съвсем уби интригата. До края мачът просто се доиграваше. В 84-ата минута Станислав Костов се завърна в игра под аплодисментите на публиката. Голмайсторът на миналото първенство не бе играл от 1-ви август тази година, след което претърпя операция и се възстановяване няколко месеца.

В крайна сметка Левски победи и се възползва от грешната стъпка на Лудогорец, като намали дистанцията между двата тима. Разградчани са лидери с 47 точки, а "сините" са втори с 5 по-малко.

  Сподели
103