БФС отложи санкцията на Али Соу - засега играчът е наказан само за един мач


FUTBOL-TV

БФС отложи санкцията на Али Соу - засега играчът е наказан само за един мач

Нападателят на ЦСКА Али Соу ще бъде наказан за един мач, заради червения си картон в двубоя срещу Арда Кърджали във вчерашния мач от турнира за Купата на страната. Тепърва обаче от БФС ще разглеждат инцидентите в тунела с участието на Соу и играчът на Арда Илиас Хасани. 

По време на мача Али Соу и Илиас Хасани се спречкаха на терена и бяха изгонени от главния съдия Ивайло Стоянов. Двамата продължават с разправията и в тунела, където Соу атакува своя съперник и го рита с бутоните в бедрото. Инцидентът е заснет от камерите на стадиона, на които се вижда как охранител се опитва да спре агресията на нападателя на гостите.

Ето какво обявиха от БФС:

За нерегламентирано използване на факли, на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б. А от ДП /2019/2020/ – ДК наказва  ПФК "Славия" гр. София с имуществена санкция в размер на 300 лева.

За нерегламентирано използване на факли, на основание чл.37, ал.1, т.22.2, б. А от ДП /2019/2020/ – ДК наказва  ПФК "Левски" гр. София с имуществена санкция в размер на 300 лева.

ДК отлага за разглеждане инцидентите от срещата ФК "Арда“ гр. Кърджали – ПФК "ЦСКА“ гр. София за следващо заседание, което ще се проведе на 10.12.2019 г. от 16:00 часа, като призовава гл.съдия, резервния съдия на срещата, както и Илиас Хасани – състезател на ФК "Арда“ гр. Кърджали и Али Соу състезател на ПФК "ЦСКА-София“ гр. София.

Освен Али Соу, наказан е и Тиаго, като те двамата ще пропуснат двубоя с Арда за първенство. Същото се отнася и за Хасани от Арда. С наказания за по един мач са още Хали Тиам и Нуно Рейш от Левски, Васил Панайотов и Цветомир Панов от Черно море, както и Иван Минчев от Берое.

  Сподели
122