Слаб ЦСКА измъкна победата в Кърджали и продължава напред за Купата


FUTBOL-TV

Слаб ЦСКА измъкна победата в Кърджали и продължава напред за Купата

ЦСКА се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на България. "Армейците" се наложиха с 1:0 над Арда в Кърджали в двубой от 1/8-финалната фаза на надпреварата. Гостите от София обаче не впечатлиха особено с изявите си.

ЦСКА поведе след 2 минути игра. Али Соу наказа груба грешка в защитата на домакините и даде аванс на тима си. Голът обаче не подейства добре на "червените", които дадоха инициативата на Арда. Последва добра изява на вратаря на столичани Густаво Бусато, който спаси удар на Коконов. След почивката домакините станаха още по-настървени. В 47-ата минута Гаич нацели греда.

В 66-ата минута двата отбора останаха с по десет човека. Реферът Ивайло Стоянов показа директен червен картон ан Али Соу, след като останаха съмнения, че нападателят е ударил Илиас Хасани. Защитникът на Арда пък получи втори жълт картон и той напусна игра.

В 74-ата минута бе най-спорната ситуация. Домакините поискаха дузпа за игра с ръка на Албентоса при центриране отдясно, но реферът посочи корнер. В самия край Арда все пак стигна до гол на Георгиев, но той бе отменен правилно, поради засада. Това обаче вбеси щаба на тима. В крайна сметка ЦСКА спечели, но тепърва предстои още един мач между двата отбора, но за първенство и на стадиона на Локо Пловдив.

  Сподели
216