Един гол и спорни положения носят успеха на Левски над Черно море


FUTBOL-TV

Един гол и спорни положения носят успеха на Левски над Черно море

Левски победи Черно море с минималното 1:0 в среща от 1/8-финалите на турнира за Купата на страната. Така "сините" продължават напред в надрпеварата, докато "моряците" ще се съсредоточат в шампионата.

Варненци обаче могат да бъдат недоволни, тъй като реферът им отмени гол, като положението бе доста спорно, а след почивката останаха съмнения дузпа за гостите, която реферът не посмя да посочи.

Единственото попадение беше дело на Мартин Райнов в 23-ата минута. Миланов центрира от корнер, Ейолфсон игра с глава, след което последва рикошет в тялото на Станчев. Топката попадна в Райнов, който пое топката и от пет метра се разписа за първи път с фланелката на "сините". Гостите искаха засада, но такава нямаше.

Малко след това и Черно море вкараха гол, но той не бе зачетен. Букаси прати топката в мрежата на Миятович, но беше отсъден фаул в атака на Димов, който удари в лицето с ръка Райнов. Положението обаче бе доста спорно.

Вкрая на двубоя се породи нова спорна ситуация при пряк свободен удар за гостите от Варна. Родриго Енрике стреля точно в бранител на "сините". Ситуацията при свободния удар беше доста спорна, тъй като нарушението на Янис Каргас срещу Даниел Димов беше около линията на наказателното поле, но съдията Николай Йорданов прецени, че нарушението е извън наказателното поле.

Така Левски спечели и продължава напред.

  Сподели
254