Феро: Това е Ботев Пловдив, който искам да виждам


FUTBOL-TV

Феро: Това е Ботев Пловдив, който искам да виждам

Наставникът на Ботев Пловдив остана изключително очарован след победата на неговия тим над този на Славия с 2:1 в турнира за Купата на България. Той похвали своите момчетата за духа, който са показали на този тежък терен.

"Аз съм меко казано очарован от момчетата. Осем човека бяха под въпрос. Направих в промени в последния момент. Пуснах 17-годишен игра в защита в такъв отговорен мач. Още 4 човека с проблеми играха в този мач. Футболът е игра за мъже“, започна Спасов в ефира на Диема.

Не знаех на кого ще мога да разчитам два дена преди мача. Те направиха един мач, в който спечелихме. Това е Ботев, който исках да видя. От тука нататък продължаваме да играем така. Играхме на тежък терен и с Царско село“.

"Футболът е на предна място, затова съм доволен. Удоволствие да работя с момчетата. Медицинският щаб направи невероятното. Взех момчета и от отбора до 19 години. В събота играхме, а сега и във вторник. Имахме и други ситуации, огънахме се в някои моменти. Обстановката бе критична. Този дух беше позабравен в Ботев“.

"Фактът, че вкарваме и имахме други положения прави мача по-спокоен. Тежък терен. Всичко това остава в историята. Продължаваме победната серия. Надявам се да изглеждаме така и срещу Берое и да спечелим“.

"Преди да стана треньор на Ботев, работехме в школата и знаем какви играчи има. Някои трябва да им даде шанс да играят. Имат потенциал, имат и своя шанс. Това е пътят, момчетата ми харесват, вписват се, харесват се и на феновете. Затова нещата вървят“.

Удоволствието ще ми остане за дълго време, дори днеска да ми прекратят договора. Да виждам усмивките по лицата на футболистите означава повече от един подпис и от един договор“, заяви Ферарио Спасов.  

  Сподели
321