ЦСКА и Лудогорец ще поделят по точка


FUTBOL-TV

ЦСКА и Лудогорец ще поделят по точка

ЦСКА - Лудогорец
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 01.12.2019 г.
Час: 17:30 ч.
Съдия: Николай Колев


ЦСКА приема Лудогорец на своя стадион "Българска армия" в дербито на 18-ия кръг в родния шампионат. След края на двубоя един от двата тима (ако не и двата) ще бъде с прекъсната добра серия от няколко поредни победи за първенство. Предимството на ЦСКА ще бъде публиката, която обещава да направи "истински ад" за отбора от Разград. Все пак - прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Наставникът на ЦСКА Милош Крушчич не прави особени промени в тима си. Той разчита предимно на една 11-рка за двубоите, като и почти винаги смените са сходни.

И този път въпросителната е свързана с Кристиян Малинов. Най-добрият играч на тима вече в няколко поредни мача изненадващо остава резерва. Според едни - идеята е била той да се предпази от натрупване на картони, за да е на разположение за мача с Лудогорец. Друг слух, който се носи е, че националът вече е продаден и през зимната пауза ще бъде обявен новият му отбор. Така или иначе Малинов може и да стартира от 1-та минута срещу тима от Разград, а ако това стане, то на пейката ще седне Пинто или Антов. По-вероятно е младокът да остане на терена, тъй като през седмицата се изписа доста, че на "Армията" очакват скаути на водещи отбори в света да дойдат, за да наблюдават изявите на юношата на "червените".

Други въпросителни няма, като ЦСКА ще изглежда по същия начин, както бе в последните няколко двубоя на тима. Иначе треньорът Милош Крушчич на няколко пъти бе обявил, че е забранил на играчите да говорят и мислят за мача с Лудогорец. През тази седмица обаче тази забрана вече бе паднала.

"Забранил съм на футболистите да мислят за мача с Лудогорец. След мача с Ботев Враца ще се насочим към следващия съперник. Винаги е хубаво, когато побеждаваш и не допускаш голове. Не трябва да се отпускаме, а да бъдем максимално концентрирани, защото имаме още четири мача", каза наставникът на тима след успеха над Ботев Враца.

В състава на Лудогорец със сигурност ще има промени в сравние с двубоя срещу ЦСКА Москва от Лига Европа. Яцек Горалски и Рафаел Форстър бяха наказани и не взеха участие в мача срещу руснаците, но сега ще са на линия за срещата с българските "армейци".

Жоржиньо обаче е с контузия и пропуска двубоя. Офанзивният футболист на Лудогорец се прибра контузен от мачовете на националния отбор на Гвинея-Бисау и пропусна мача с ЦСКА Москва, като се очаква да почива в следващия един месец. Жоржиньо отбеляза гол във вратата на Есватини, но след минути бе заменен принудително. Бившият футболист на софийския ЦСКА няма да може да играе за Лудогорец срещу "червените", а освен това пропуска и двубоя срещу Локомотив Пловдив. Все още няма яснота дали бразилецът ще бъде на линия за мача с Ференцварош от Лига Европа.

"Сега играем срещу ЦСКА. Мачът ще бъде труден. Трябва да вдигнем футболистите и да преценим на кои хора ще разчитаме в неделя", каза треньорът на Лудогорец Станислав Генчев. Това означава, че някой измежду вратаря Хорхе Броун, новото попълнение Талеб Тауата, както още Станислав Манолев и Димо Бакалов може да започне като титуляр. Те не са картотекирани за евротурнирите и не взеха участие в последния мач на тима. Това означава, че са със свежи сили и биха могли да помогнат във важния двубой в София.

 

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЛУДОГОРЕЦ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - ЦСКА София

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
23.11.2019 Първа ПФЛ Ботев Враца 0 - 3 ЦСКА София
09.11.2019 Първа ПФЛ ЦСКА София 1 - 0 Славия
05.11.2019 Първа ПФЛ Черно море 0 - 2 ЦСКА София
30.10.2019 Първа ПФЛ Етър Велико Търново 0 - 4 ЦСКА София
20.10.2019 Първа ПФЛ Локомотив Пловдив 1 - 0 ЦСКА София


Последни 5 срещи - Лудогорец Разград

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
28.11.2019 ЛЕ група H ЦСКА Москва 1 - 1 Лудогорец Разград
23.11.2019 Първа ПФЛ Лудогорец Разград 2 - 1 Локомотив Пловдив
10.11.2019 Първа ПФЛ Витоша Бистрица 0 - 1 Лудогорец Разград
07.11.2019 ЛЕ група H Еспаньол 6 - 0 Лудогорец Разград
02.11.2019 Първа ПФЛ Лудогорец Разград 3 - 1 Берое


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
11.08.2019 Първа ПФЛ Лудогорец Разград 0 - 0 ЦСКА София
11.05.2019 Група за Титлата ЦСКА София 0 - 0 Лудогорец Разград
06.04.2019 Група за Титлата Лудогорец Разград 0 - 0 ЦСКА София
03.04.2019 Купа на България Лудогорец Разград 0 - 1 ЦСКА София
06.12.2018 Първа ПФЛ ЦСКА София 1 - 1 Лудогорец Разград
  Сподели
389