Скандално разследване за това как БФС харчи милиони от държавата за детски спорт (видео)


FUTBOL-TV

Скандално разследване за това как БФС харчи милиони от държавата за детски спорт (видео)

Скандалите около Българския футболен съюз валят един след друг. Разследване на bTV повдигна завесата около това как БФС харчи милиони левове, отпуснати от Министерството на младежта и спорта, за какво ги харчи и къде отиват въпросните пари.

В периода 2015 - 2018 г. БФС е получил 5,5 млн. лева от държавата за развитие на детско-юношеския футбол. За три години министерството отпуска на съюза малко над 1 млн. лева за футболни екипи.

Спортният министър Красен Кралев и доскорошният президент на БФС Борислав Михайлов подписват три договора - всеки за по 336 хил. лева. Седмица след първия договор Михайлов подписва споразумение за доставка на 11 200 футболни екипа плюс близо 1800 топки.

Името на дружеството, което според документите е доставяло екипировка за малките футболисти, е "Белал Сохайб". Фирмата е създадена от двама афганистанци, съобщава още в разследването си bTV. Любопитното е, че името "Белал Сохайб" по никакъв начин не е познато на заместник-изпълнителния директор на БФС Антон Попов, въпреки че се предполага, че фирмата и бизнес партньор на футболната централа.

Нещо повече - една от жените, която е подписала като управител договора за втория транш от 336 хил. лева, казва, че не знае за такъв договор и никъде не е поставяла своя подпис. Цената на един екип от Афганистан, посочена в договора, е 25 лв. с ДДС. От bTV провеждат свое проучване, в което в рамките на само един ден успяват да договорят по-изгодна оферта от договорената от БФС - само за 22 лв. с ДДС.

За три години БФС е платил за доставката на 33 600 екипа. Или - с други думи - е купена тениска за всяко пето дете у нас на възраст между 10 и 14 години, посочват още от националната телевизия. В същото време собственик на малък юношески клуб в София заявява пред bTV, че не е получавал никакви екипи от БФС.

 
Разследването на bTV ще продължи и в следващите дни. Цялото разследване може да гледате тук.

  Сподели
369