Сашо Тонев: Ферарио Спасов вкара малко повече настроение в съблекалнята


FUTBOL-TV

Сашо Тонев: Ферарио Спасов вкара малко повече настроение в съблекалнята

На специална церемония в Пресклуб "България“  нападателят  на Ботев Пловдив - Александър Тонев  бе награден за Играч № 1 на 16-ия  кръг наefbet лигата. За   гола срещу Левски при победата на Ботев Пд  с 1:0 той получи 8 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 18 футболни треньори и специалисти. Димо Бакалов (Лудогорец) има 5 гласа, Христо Иванов (Етър)  е с  3 гласа, а  Али Соу (ЦСКА)  и Радослав Василев (Арда)  сас по 1 глас.

“Добър ден на всички, искам да благодаря за наградата – тя не е толкова за мен, колкото за моите съотборници, ще  я занеса в съблекалнята. Атмосферата- и преди, и сега, си е една и съща, но в началото на сезона тръгнахме много лошо и това ни повлия негативно. Сринахме се психически и това ни повлия на играта,", каза  Тонев след награждаването и допълни:.

“Казахме си, че може само да спечелим след смяната на треньора и след неговото назначаване показваме една много добра игра, хъс, амбиции и мисля, че ще се чувстваме все по-добре с всеки изминал мач. Истината е, че нямахме късмет в първите 2-3 мача, 90% от младите момчета се сринаха физически и психически и оттам дойде това нежелание за игра".

Тонев отбеляза кои са причините за подобрението в резултатите на Ботев и разкри целите пред отбора.

“На първо място е треньорът – Ферарио Спасов вкара малко повече настроение в съблекалнята, накара ни да се отпуснем, след което дойдоха и двете победи, които подобриха самочувствието ни. Ще се опитаме да спечелим всеки мач до края на полусезона. Ботев  за мен  е адски голям клуб с богата история, с минало и с бъдеще, и с една от най-многобройните публика и фенове. Така стана, че направихме лош старт, отдръпнаха се хората от стадиона, нямахме много посещаемост, а и няма голям капацитет на Коматево. Всички привърженици искат скоро Ботев Пловдив да има  хубав стадион, а ние  футболистите се надяваме да има една добра посещаемост", продължи юношата на ЦСКА.

Той отказа да коментира темата за националния отбор и заяви, че няма по-хубаво нещо от това клубът да набляга на играчи от школата.

“Няма да коментирам темата за националния отбор – когато бях там, да, но сега не искам. Напълно е възможно да играя отново, ако бъда повикан. Аз проблем с позицията на терена нямам, дали ще играя отляво, отдясно, зад нападателя, или като нападател, нямам проблем. Едно от най-хубавите неща е включването в отбора на играчи от собствената школа- какво по-хубаво от това един клуб да види собствените си деца израснали, пораснали с характер, а не да разчитаме на чужденци", завърши Тонев.

Ботев е на десета позиция в родния шампионат с актив от 16 точки. Тимът на Ферарио Спасов ще гони трета последователна победа при домакинството си на Етър на 25 ноември.

  Сподели
125