Павел Колев: Победата над ЦСКА със 7:2 е най-великата в историята на Левски


FUTBOL-TV

Павел Колев: Победата над ЦСКА със 7:2 е най-великата в историята на Левски

"Днес се навършват 51 години от може би... Не може би, а най-великата победа - тази над ЦСКА със 7:2. Виждам пълна зала и това ме радва. Повечето от вас обаче едва ли са били родени тогава. Това важи и за мен. Всички ние обаче сме гледали кадри, чели сме много за този мач. Някои от нас сме имали щастието да разговаряме с главните действащи лица", заяви изпълнителният директор на Левски Павел Колев.

Днес от Левски организираха прожекция на документалния филм "Легендата седем на два“. Събитието се състои в Кино театър "Освобождение“ на бул. "Княгиня Мария Луиза“ №106, а за да се запознаят с един от най-паметните моменти в българския футбол и част от великите играчи в историята на клуба, на прожекцията ще присъстват децата от "синята“ школа. Заедно с тях в залата ще са и редица представители и ръководители на клуба.

"Сещам се за една от любимите си истории. Тя ми бе разказана преди години, а наскоро я чух отново от вече покойния бат' Сашо Костов. Дано почива в мир. Той е един от героите в този мач и отбеляза един от важните голове. Беше човек, който можеше да разсмее всяка компания и беше пълен с истории. Та, историята е как повеждаме с 3:1 и в края на първото полувреме - един от генералите, които тогава е бил начело на ЦСКА, решава че трябва да слезе от ложата на стадиона и да говори с отбора им, защото още нищо не било загубено. Докато слизал по стълбите - резултатът станал 4:1, а той пропуснал този гол. В съблекалнията им започнал да държи една реч: "Горе главите, армейци! Нищо не е загубено. Какво сте се омърлушени? 3:1 е! Все още нищо не е загубено!". Тогава един от футболистите им вдигнал ръка и казал: "Другарю, генерал! 4:1 е!". Тогава генералът казал: "Да ви се не види!", цензурирано и станал и си тръгнал. Така стоят нещата. Има и други забавни истории", добави още Колев.

  Сподели
264