Никола Спасов: При Левски напрежението ще е по-голямо


FUTBOL-TV

Никола Спасов: При Левски напрежението ще е по-голямо

Старши треньорът на Царско село - Никола Спасов обяви, че е доволен от представянето на своя отбор и целта пред играчите му е да избегнат баражите за изпадане. Ето какво каза той в Пресклуб "България":

"Идваме тук след един лош мач, по-скоро лош резултат във вчерашния мач. Като цяло, мога да кажа, че съм доволен от представянето на отбора, все пак събрахме 15 точки, за новак в групата мисля, че не е зле. Точките не са ни много, но в последните кръгове мисля, че играем все по-уверено, все по-добре, това е радващото. Може би изпуснахме да вземем точки в мачове, в които бяхме фаворити, но футболът е такава игра, че невинаги по-добрият побеждава. От мач на мач се представяме по-добре и мисля, че ако продължаваме по този начин, ще успеем да избегнем баражите за оставане в групата, което е и нашата цел. Повече увереност, повече самочувствие трябва да се показва на терена. Аз винаги съм вярвал в българските футболисти, не трябва толкова да се подценяват. И трябва да се раздават максимално, когато бъдат селектирани в националния отбор – естествено един отбор зависи и от самата селекция, така че те са много неща, които влияят и на представянето на играчите, за това е важен и селекционерът“, коментира той ситуацията в националния отбор и това което липсва на "лъвовете“. Мисля, че сме непостоянни в резултатите, редуваме победа със загуба по простата причина, че не във всеки мач може да се побеждава, което е нормално за нивото на нашия отбор.  Мисля, че в много от мачовете, които загубихме, не бяхме надиграни, но има и такива, в които бяхме надиграни – първият ни мач в Дунав, двубоят в Бистрица с Витоша, това са ни от слабите мачове. В другите играхме достойно, старахме се много и израстваме с всеки изминал мач, мисля, че и вчера играхме добре, но липсваха головете. Имаше в определени мачове подценяване, но не и в този вчера“, обясни наставникът непостоянството в играта на Царско село.

Спасов е оптимист относно гостуването на Левски след паузата за националните отбори. "Няма да правим нищо по-специално преди мача с Левски – имаме нормална седмица тази седмица, днес тренирахме, утре почива отборът, в събота правим контрола с Хебър Пазарджик в София, следващата седмица подготовката ще премине без никакви специални тренировки. Ще обърнем внимание на Левски както на всеки друг противник. Няма да ни е лек мача на "Герена“, Левски идва след загуба, ние също. При тях напрежението е е много по-високо, цялото напрежение ще е от тяхна страна. Ще влезем много по-спокойни в срещата, защото няма какво да губим. Аз се надявам да ги затрудним максимално, имаме нелош отбор, може да ги затрудним и да се надиграваме с тях“, сподели Спасов очакванията си за предстоящото гостуване на Левски след  паузата в първенството.

  Сподели
131