Арда с нова загуба, този път от Царско село


Н. Гавазов

Арда с нова загуба, този път от  Царско село

Арда загуби от Царско село с 2:0 в среща от 15-ти кръг на efbetЛИГА играна на ст. "Локомотив"  в гр. Пловдив. Още от самото начало на двубоя, играчите на Арда поеха инициативата и пръв Дарко Глишич изпробва своя късмет, стреляйки към вратата на столичани. Отговорът на Царско село бе удар на Родни Антуи, който обаче бе спасен без никакъв проблем от Иван Караджов. В 41-та минута Коконов напредна в наказателното поле, центрира и топката попадна в Конър Рандъл, който шутира от границата на наказателното поле, но топката мина много близо до десния страничен стълб на вратата.

Като цяло, първото полувреме се получи равностойно - домакините повече владееха топката и атакуваха, но гостите имаха по-опасни положения.

След почивката в 50-та минута, при едно неразбирателство в защитата на Арда, Антуи открадна топката и се озова очи в очи срещу Караджов, след което откри резултата. В 59-та минута Спас Делев, който се завърна в игра след контузия, опита опасен удар, но защитник на Царско село изби топката. Малко по-късно Антуи бе точен и покачи на 2:0 . В 78-та минута Спас Делев засече центриране от дясно, но топката попадна в ръцете на стража на гостите.

До края на мача футболистите на Арда създадоха няколко опасни положения. Удар с глава на Дарко Глишич бе париран от Джони Пласаид, а малко след това удар на Деян Лозев срещна десния страничен стълб на вратата на столичани.

В класирането Арда заема 8-мо място с 19 точки, а Царско село се изкачи на девета позиция с актив от 15 пункта. Обезпокоителното за кърджалийци е, че тимът няма победа в последните си четири срещи, в които претърпя три поражения.

  Сподели
247