Лечков: Ще е трудно да намеря нов селекционер, но има много кандидати


FUTBOL-TV

Лечков: Ще е трудно да намеря нов селекционер, но има много кандидати

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Йордан Лечков ще има за задача да намери нов национален селекционер. Това стана факт, след обявената днес оставка на Красимир Балъков. Ето какво обяви Лечков:

“Спазваме правилата на УЕФА. Има си срокове, не е лесно. Такъв е моментът, че бързо се развиват събитията, много са динамични. Отговарям по правило за националните отбори, но нямам време да намеря толкова бързо нов треньор. Изразявам разочарованието, че се разделям с поредното голямо име, мой приятел, като треньор. Ще ми бъде много трудно за това кратко време да намеря треньор. Няма да е лесно, но желаещи винаги има. Опитахме се да бъдем търпеливи, но за голямо съжаление резултатите липсваха - не само като голове, но и начин на игра, мотивация и желание", обясни Лечков.

"Аз съм натоварен със задачата да намеря треньор. Всички в Изпълкома след президента си подадоха оставките. Обикновено всеки треньор си идва със свой екип, така че днес няма как да отговоря дали някой от щаба на Балъков ще остане или ще го наследи", каза още Лечков.
 
"На мен не ми е приятно, както на президента, да получавам само негативи, без да имам вина. Все пак съм си изградил име и репутация и в чужбина. Съжалявам, че аз като Йордан Лечков съм толкова успешен и сега обирам негативи. Кажете ми точно каква е моята вина за “краха" на българския футбол - с присъствие ли, с изказване ли? Говорим за вътрешното първенство ли, за националния отбор ли? Винаги може да се оптимизира състоянието на футбола, но това не е само наше задължение, защото БФС не произвежда футболистите. Ние нямаме един стадион, ако имахме нормален стадион, който не би позволил такива неща да се случат, те нямаше да се случат. Не бягаме от отговорност, подаваме си оставките. И дори след това пак съм натоварен със задача за новия треньор, но ето че не бягам от отговорност и ще довърша задачата. Ако исках да бягам, щях да кажа, че си подавам оставката и си отивам", завърши Лечков.

  Сподели
151