Левски ще се справи с Арда


FUTBOL-TV

Левски ще се справи с Арда

Левски - Арда
Стадион: "Виваком Арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 19.10.2019 г.
Час: 20:00 ч.
Съдия: Георги Николов


Левски приема Арда на своя стадион в среща от 13-ия кръг на родния шампионат. И двата тима разочароваха в последните си мачове преди паузата за националните отбори. "Сините" имаха големи амбиции да се докажат срещу Лудогорец, но отстъпиха с 0:2. Тимът от Кърджали пък допусна малко очаквана загуба у дома срещу Дунав Русе - също 0:2. Иначе Левски влиза в ролята на фаворит и знак, различен от 1-ца, би бил считан за изненада.

Треньорът на Левски Петър Хубчев се колебае каква защита да пусне в събота срещу Арда. В момента специалистът избира измежду трима за центъра на отбр­ната - Холмар Ейолфсон, Нуно Рейш и Янис Каргас. Първите двама започнаха като титуляри в последния шампионатен мач - гостуването на Лудогорец. "Сините" загубиха с 0:2 и не бяха стабилни. Възможно е Рейш да остане на пейката или пък срещу Арда да бъде използван в халфовата линия.

През седмицата столичани наблегнаха на тактически тренировки за домакинството на кърджалийци, които се справят добре от началото на сезона. Новакът в елита заема пето място във временното класиране, макар да изненада всички с неприятната загуба от Дунав в последния мач.

Иначе с представителния отбор на "сините“ се подготвяха 5 момчета от академията на клуба – вратарят Янис Ставрев, Кирил Киров, Марин Петков, Васил Сапунджиев и Ивайло Иванов. Не е изключено някое от тях да попадне в групата за мача, но дори това да стане, то при всички положения ще остане на пейката.

Една от звездите на Арда Кърджали ще пропусне гостуването на Левски в събота. Нападателят Спас Делев продължава да е измъчван от болки в адукторите и няма да излезе срещу “сините". Бившият национал не взе участие в последния мач преди паузата в шампионата. Делев не е водил пълноценни занимания с новака в елита.

Старши треньорът Стамен Белчев все още не е решил на кого да повери атаката за гостуването в София. Елиша Сам бе централен нападател срещу Дунав в Русе, но не впечатли с изявите си и е твърде вероятно Белчев да заложи на Радослав Василев, който остана на пейката срещу “драконите".

"Делев със сигурност отпада за мача с Левски. Другият, който беше контузен преди паузата - Аморим, вече се готви пълноценно. При Делев обаче има по-сериозен проблем. Колко точно ще отсъства, засега не мога да кажа. Няма обаче да бързаме да го връщаме в игра, не искам травмата да стане хронична. Ще му дадем необходимото време да се възстанови. Няма смисъл да рискуваме здравето на играча", каза Белчев.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - АРДА 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Левски София

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
06.10.2019 Първа ПФЛ Лудогорец Разград 2 - 0 Левски София
28.09.2019 Първа ПФЛ Левски София 3 - 1 Ботев Враца
25.09.2019 Купа на България Спартак Варна 1 - 5 Левски София
21.09.2019 Първа ПФЛ Славия 0 - 2 Левски София
15.09.2019 Първа ПФЛ Левски София 3 - 0 Черно море


Последни 5 срещи - Арда Кърджали

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
06.10.2019 Първа ПФЛ Арда Кърджали 0 - 2 Дунав Русе
30.09.2019 Първа ПФЛ Арда Кърджали 2 - 1 Етър Велико Търново
26.09.2019 Купа на България Хебър Пазарджик 0 - 2 Арда Кърджали - - -
22.09.2019 Първа ПФЛ Лудогорец Разград 2 - 0 Арда Кърджали
13.09.2019 Първа ПФЛ Арда Кърджали 2 - 1 Ботев Враца


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
  Сподели
412