От Левски вдигат заплатата на Костов, бъдещето на Алар на Герена е под въпрос


FUTBOL-TV

От Левски вдигат заплатата на Костов, бъдещето на Алар на Герена е под въпрос

Топреализаторът на миналия сезон Станислав Костов, който започна леки тренировки след операцията в чужбина, ще получи повишение на заплатата, съобщава вестник "Тема Спорт", позовавайки се на източници от клуба. Това почти сигурно ще означава, че Левски няма да прави постъпки към Рапид Виена за откупуване правата на Дени Алар. Австрийският нападател засега разочарова с играта си, а клаузата за откупуването му е 300 хил. евро.

Заплатата му е доста по-голяма от тази на Станислав Костов, макар голямата част от нея да се покрива от австрийския клуб, на който е собственост. Колкото до Костов, той премина през серия от изследвания, изслуша различни по посока диагнози и в крайна сметка се подложи на операция от т.нар. футболна болест.

Нападателят ще тренира по индивидуална програма с Левски и се очаква да влезе на пълни обороти с останалите едва на старта на зимната подготовка. Петър Хубчев е особено внимателен в това отношение и държи на детайлите.

Ако Дени Алар не подобри представянето си до края на тази година и Костов си върне обичайната форма по време на зимната подготовка, "сините" ще продължат напред с двама нападатели - Найджъл Робърта и Костов, който в момента получава сравнително ниска заплата в сравнение с двамата чужденци.

273