Балъков: Резултатите са важни, но трябва да се гради в дългослочев план


FUTBOL-TV

Балъков: Резултатите са важни, но трябва да се гради в дългослочев план

“Резултатите са важни, но трябва да се гради в дългослочев план. Няма да променя мисленето си как да играем. Една победа няма да промени нищо! Не искам бързи резултати! Искам да дам шанс футболистите, които играят редовно през последните 6-7 години", заяви селекционерът на България Красимир Балъков на днешната си пресконференция пред медиите.

"Имам някои футболисти се оплакват от различни болежки. Оплаквания имат Васил Божиков, Марселиньо, Страхил Попов, а Жоро Костадинов със счупен нос. Ако тези футболисти не с в кондиция, то може да бъдат викнати нови, които да ги заместят", заяви Краси Балъков, който отговори на въпрос на журналист - защо не взима млади играчи в отбора:

"Всеки лагер имаме състезатели, които не са били викани преди това. И сега е така, за да знаем на кого може да разчитаме. Ако някой не съм извикал - не ми е допаднало неговото присъствие в националния отбор или просто искам да видя други футболисти. Това не означава, че те са задраскани от националния отбор. Трябва търпение и малко по-голям позитивизъм. Знам, че всички очакват успехи от българския национален отбор. 16 години ги нямаме, постоянно е негативно. Не че ние - треньорите и футболистите не сме виновни. Ако всички дърпаме на една страна и, въпреки неуспехите, все пак виждаме малкото позитивно, което има вътре и се опитаме да бъдем по-търпеливи, футболистите ще го усетят и ще има резултат. Повечето от тези футболисти са на по-голяма възраст. Много често се говори защо не взимам по-млади футболисти. Това е генерацията, която 6-7 години е играла. Мисля, че тя заслужава да използва своя шанс, да видим дали имат характер, дали имат този заряд. Младите футболисти не ги взимам, защото европейското първенство за 21-годишните е нещо, което им дава самочувствие. В мачовете там повече бият, отколкото падат. При нас е малко по-различно. Времето си върви, но за световните квалификации, дали съм аз или някои друг треньор, много от младите и талантливи футболисти в младежкия национален отбор ще бъдат привлечени в мъжкия", заяви Балъков.

Той говори и по темата с Николай Михайлов, който бе повикан в отбора, но в клубния си тим - Левски играе доста рядко:

"Николай Михайлов е един от авторитетите в българския национален отбор. Независимо от това, че не играе, аз имам тази традиция да искам хората, които са с опит и имат авторитет във футбола, да присъстват в националния отбор, защото са малко. Един от тях е Николай Михайлов. На предишния лагер беше Бодуров. Всички правила имат изключения, така че да говорим по същество", заяви той.

  Сподели
357