Хубчев разреши важна дилема за дербито с Лудогорец


FUTBOL-TV

Хубчев разреши важна дилема за дербито с Лудогорец

Треньорът на Левски Петър Хубчев ще се довери на Фелипе Нашименто за гостуването на Лудогорец. Португалецът ще действа в ролята на плеймейкър. За този пост той ще бъде предпочетен пред аржентинеца Франко Мазурек.

Причината е, че ибериецът е по-силен от колегата си в дефанзивен план. За разлика от нисичкия Мазурек, Нашименто нерядко е действал и като опорен полузащитник, анализира вестник "Тема Спорт" по повод дербито на кръга.

 
Юношата на Бенфика беше върнат на пожар в Левски след продажбата на Давиде Мариани, въпреки че през лятото Петър Хубчев бе обявил, че не попада в плановете му. С добро представяне в тренировките Филипе успя постепенно да си спечели доверието на треньора. В пет срещи този сезон той е отбелязал два гола и има три асистенции, което е никак нелош показател.

Мазурек не може да се похвали със същата ефективност. Той пристигна през лятото, но бе изостанал с подготовката и дълго време Хубчев не бе доволен от физическата му форма. Заради това в началото влизаше на терена само като резерва. През сезона Франко е изиграл 10 шампионатни мача, в които вкара един гол. Той се разписа и в двубоя за Купата на България срещу втородивизионния Спартак Варна.

Петър Хубчев обаче все още не е решил дали да се довери в неделя на друг португалец - Нуно Рейш. Той лекуваше контузия, но се появи на терена в последния кръг при 3:1 над Ботев Враца. При това за първи път от доста време Нуно бе в ролята на дефанзивен халф, за какъвто бе привлечен на "Герена" преди година.

В много повече мачове обаче той игра като централен защитник. Сега, след като Холмар Ейолфсон е възстановен от травма, то Рейш е опция и за средата на терена, защото в последните срещи исландецът и Янис Каргас се справят добре като тандем. 

  Сподели
245