Локо Пловдив удари Витоша и се затвърди на трето място, Арда с обрат срещу Етър (видео)


FUTBOL-TV

Локо Пловдив удари Витоша и се затвърди на трето място, Арда с обрат срещу Етър (видео)

Локомотив Пловдив записа трудна, но важна победа с 3:2 като гости на Витоша Бистрица в среща от кръга на родния шампионат. През първата част падна само един гол и дойде след малко повече от половин час игра. Георги Илиев центрира в наказателното поле, където Диниш Алмейда заби с глава поредното си попадение за Локо.

След почивката беше далеч по-интересно. В 52-ата минута Георги Илиев вкара фантастичен гол от воле в мрежата на Кацарев и удвои аванса на "смърфовете". Секунди по-късно Атанас Кабов върна интригата, след като разстреля вратаря на "черно-белите" с мощен шут по диагонала.

В 65-ата минута Атанас Кабов направи нарушение в наказателното поле срещу Бирсент Карагарен. Главният съдия Георги Давидов отсъди дузпа, която бе реализирана от Димитър Илиев. В 92-ата Венци Бонев успя да вкара още един гол за "тигрите", а малко преди това се стигна до грозни сцени по трибуните, тъй като фенове на домакините се сбиха с  с един от стюардите. В крайна сметка Локо се поздрави с успеха и заемат уверено третата позиция в класирането.

В другият мач от днешния ден Арда се наложи над Етър с 2:1. "Болярите" поведоха в 50-ата минута, когато Ивайло Димитров бе задържан в пеналта и последва дузпа, която Красимир Станоев с мощен удар под гредата превърна в 0:1. Тимът от старата столица бързо допусна обрат – в 53-ата минута след поредното центриране отдясно Аморим успя да изравни за 1:1. Последваха два опасни удара на домакините до гредите, но в 67-ата минута след корнер Хасани между четирима бранители насочи топката в мрежата за крайното 2:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
134