Васил Божков се маха от Левски?


FUTBOL-TV

Васил Божков се маха от Левски?

Васил Божков планира оттеглянето си от Левски след Нова година, твърди Lupa.bg, като информацията е била потвърдена и от вътрешен човек от стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". Васил Божков сериозно обмислял решението да сдаде властта в клуба през последните няколко дни след серия хулигански прояви на част от агитката. През изминалата седмица вандали счупиха стотици седалки на стадиона на Славия в "Овча купел", а по-късно няколко фена вилняха и в Балчик при гостуването на сините на Спартак Варна за Купата на България.

В края на август пък двама неизвестни засега на полицията агресори нападнаха с железни тръби и едва не убиха служителя на маркетинговия отдел Цветан Вълчев пред офиса на клуба на "Тодорини кукли". Всички тези събития около Левски са разгневили собственика Васил Божков, който до този момент е налял около 6 милиона лева на "Герена". Хазартният бос имал чувството, че една шепа хора опитват да го рекетират чрез създаване на хаос по трибуните. През последните дни един от най-богатите българи е провел няколко срещи с назначения от него изпълнителен директор Павел Колев и е изразил позиция, че планира оттеглянето си след Нова година.

 
Според източника, Божков смятал да предостави акциите на запалянковците. Ако през пролетния сезон не се намерило кой да издържа финансово Левски, парите щели да идват от свързаната с него хазартна компания "Национална лотария", но само съгласно спонсорски договор. Напомняме, че Васил Божков влезе в Левски тази пролет, след като предишният собственик Спас Русев му прехвърли акциите си.

Оказа се, че сините са натрупали задължения в общ размер на над 25 милиона лева. Новата управа състави план за погасяване на дълговете и спаси лиценза на клуба това лято, който бе застрашен. Усилията на новия собственик да сложи ред в Левски обаче са били саботирани. Сред запалянковците има огромно напрежение, свързано с войната между най-големите организирани групи привърженици.

  Сподели
329