Още три отбора се класираха за 1/8-финалите за Купата


FUTBOL-TV

Още три отбора се класираха за 1/8-финалите за Купата

Два отбора от Първа лига отпаднаха от турнира за Купата на страната. Етър загуби с 1:2 при визитата си на Ботев Гълъбово и така "виолетовите" са аут от надпреварата. Головете в този мач паднаха след повече от час игра. В 66-ата минута Карадайъ даде аванс на домакините, а само 120 секунди след това Огнянов покачи на 2:0. Десет минути преди почивката Ангелов намали резултата, но това се оказа единствено почетно попадение.

Другият елитен тим, който се сбогува с турнира е Дунав Русе. "Драконите" са в криза и не се знае какво е тяхното бъдеще, тъй като наскоро собственикът им обяви, че ще напусне клуба. Дунав отстъпи с 1:2 при визитата си на лидера във Втора лига - ЦСКА 1948. Ранен гол на Гущеров даде аванс на "червените", а Щерев (42) изравни малко преди почивката. Победният гол вкара Александров (72), с което сложи край на амбициите на Дунав.

Последният тим, който се класира напред е Витоша Бистрица. "Тигрите" не допуснаха изненада и победиха с Черноморец Балчик. Кутев (1) даде аванс на гостите, Иванов (14) покачи на 2:0. Нови два гола реализира Долапчиев, който бе точне в 30-ата и 58-ата минути.

  Сподели
266