Лудогорец с обръщалка срещу Нафтата, Литекс също продължава напред за Купата


FUTBOL-TV

Лудогорец с обръщалка срещу Нафтата, Литекс също продължава напред за Купата

Лудогорец се наложи с 4:1 над Нефтохимик в 1/16-финален мач от турнира за Купата на България, който се игра на "Арена Созопол". Разградчани губеха с 0:1 на почивката, но през втората част успехя да обърнат резултата и да се класират в следващата фаза на турнира.

Резултата откри Радослав Апостолов в 11-ата минута. Той се измъкна от няколко защитници на шампионите, а след това се разписа със силен удар от малък ъгъл. 

В 53-ата Чибота изравни, а след час игра Лукоки вкара втори гол и обратът бе факт. Чибота реши всичко с ново попадение в 76-ата минута, което обаче беше наистина много красиво. В самия Чибота оформи своя хеттрик. Той засече по добър начин пас отдясно по нападението на разградчани и фиксира крайния резултат. Иначе разградчани нацелиха и няколко греди и можеха да се поздравят с по-изразителен резултат.

В друг мач, игран по същото време Литекс записа класически успех с 3:0 над Монтана. Гостите обаче играха с изцяло резервен състав, което допринесе за успеха на тима от Ловеч. Ганев (14) даде аванс на "оранжевите", а два гола добави Йорданов (74' и 88'-дузпа).

  Сподели
246