Арда удари Славия в София


Н. Гавазов

Арда удари Славия в София

Арда постигна победа с 3:2 при гостуването си на Славия в среща от 8-ми кръг на efbetЛига.

В 21-та минута Спас Делев от  пряк свободен удар откри резултата. Няколко минути по-късно обаче при една атака в наказателното поле, Чунчуков центрира към Галин Иванов, който с глава се разписа за 1:1. В 31-та минута Радослав Василев получи дълго подаване в половината на Славия, излъга един защитник и от непосредствена близост пусна топката под плонжа на стража на домакините, извеждайки гостите напред в резултата.

В 50-та минута главният съдия Петър Костадинов посочи бялата точка за нарушение на Дарен Сидоел в наказателното поле срещу Чунчуков. Зад топката застана потърпевшият, но Иван Караджов за пореден път показа, че е в отлична форма и успя да спаси удара.

Малко по-късно реферът показа червени картони на Деян Лозев от Арда и Димитър Велковски от Славия за спречкване между двамата. В 80-та минута бившият играч на кърджалийци Венцислав Бенгюзов фаулира в наказателното поле Илиша Сам и съдията отново посочи "бялата точка". Зад топката застана Сам, който увеличи преднината на гостите. Пет минути преди края на второто полувреме Владислав Узунов успя да върне едно попадение, оформяйки крайният резултат.

Така Арда събра  12 точки и дели 4-то място с ЦСКА София. Славия с 9 пункта заема 8-ма позиция.

  Сподели
460