Левски изпусна да победи Сливен


А. Франгов

Левски изпусна да победи Сливен

В дербито на 10-я кръг на „А" Група отборът на Левски изпусна победата срещу Сливен и двата отбора си поделиха точките - 0:0. Получи се агресивен мач, като гостите могат само да зъжаляват за загубените две точки. Домакините от Сливен пък не спряха да ритат и ругаят футболитсите на Левски, като с изключително груба игра се отличиха полузащитниците на „войводите". Сидията Антон Генов  ръководи добре мача, но на няколко пъти спести сигурни жълти картони на футболисти в оранжево.

Основна заслуга за нулевото равенство имат вратаря на „войводите" Иван Чавдаров и миналогодишния голмайстор на „А" Група Георги Христов, който се скъса да пропуска изгодни положения и ситуации.

В 9-та минута Христов стреля добре, но вратарят на Сливен изби в корнер. Минута по-късно домакините пропуснаха изгодно положение. Явор Въндев стреля от малък ъгъл но Георги Петков улови. В 28-та минута, след заучено положение от корнер Коста Янев стреля опасно и топката мина на сантиметри от вратата. В 33-та Живко Миланов центрира на главата на Георги Христов, но той не отигра добре топката с глава и се стигна до аут. Две минути по-късно пак Христов се възползва от колективна грешка в отбраната и вратаря на Сливен, но при опита си технично да го прехвърли топката мина встрани от вратата.

Така на почивката двата отбора се оттеглиха без гол и до една степен разочароваха 9-те хиляди запалянковци дошли на ст."Хаджи Димитър" навръх празника на гр. Сливен.

Втората част започна по подобие на първата. В 56-та минута от корнер Живко Миланов стреля ниско с глава от границата на вратарското поле, но Чавдаров майсторски изби. В 79-та минута Георги Христов за пореден път стана за смях на публиката след като Зе Соареш перфектно намери пловдивчанинът на точката на дузпата. Христов обаче несериозно стреля неточно и топката мина на 10 метра над вратата. В 88-та минута грубите прояви на футболистите на Сливен взеха първата си жертва. Юсеф Рабех напусна контузен терена, като на негово място влезна младокът Виктор Генев за последните минути от мача. В 92-та минута Владо Гаджев стреля опасно от въздуха от границата на наказателното поле, но Чавдаров предотврати победен гол за „сините"

След мача Сливен остава единственият отбор в родния елит без загуба и заема втора позиция с 20 точки зад лидера ЦСКА. Левски е трети с мач по-малко и 19 точки. Следващият кръг е дербито Левски-ЦСКА.

СЛИВЕН - ЛЕВСКИ 0:0

СЛИВЕН:  Чавдаров, Ямуков, Динев, К.Стоянов, Ив. Янев, П.Стоянов, Киков, К.Янев,  Иван Стоянов, Миндев,  Въндев (81-Бакалов)

Треньор: Драголюб Симонович

ЛЕВСКИ: Петков, Рабех (88-Генев), Бистрон, Миланов, Минев, Тасевски, Миро Иванов(81-Гаджев), Балтанов, Жоазиньо (66-Н. Димитров), Зе Суарес, Христов

Треньор: Емил Велев

ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Коста Янев, Киков, Динев, Иван Стоянов, Миндев (Сливен); Христов, Зе Соареш (Левски)

СЪДИЯ:Антон Генов
СТАДИОН:
"Хаджи Димитър", 9000 зрители

Снимка: Спортни.бг

АСПАРУХ ФРАНГОВ

 

  Сподели
182