Черно море надви Славия в луд мач (видео)


А. Терзийски

Черно море надви Славия в луд мач (видео)

Отборът на Черно море регистрира драматична победа с 3:2 над тима на Славия на собствения си стадион "Тича" в мач от 10-ия кръг на родната ни "А" група. Двубоят премина през множество обрати, като накрая ликуваха варненци. Попаденията за "моряците" вкараха Даниел Георгиев, Георги Илиев и Сашо Александров, докато за "белите" точни бяха Виктор Генев и Галин Иванов. Главният съдия Георги Йорданов пък показа цели три червени картона, два от които за столичани и един за домакините.  

Двубоят започна повече от добре за домакините от Черно море, които успяха да поведат в резултата още в 5-ата минута чрез Даниел Георгиев. При една бърза атака на варненци, топката мина съответно през Дончо Атанасов и Георги Божилов, а последният от своя страна я предостави по атрактивен начин към Дани Георгиев, който финтира вратаря на гостите Стефано Кунчев и без проблем изпрати коженото кълбо в неговата мрежа за 1:0.

Столичани отговориха с добър удар на Даниел Пеев в 14-ата минута, но Илко Пиргов внимаваше и улови без притеснение. Три минути след това се стигна до още една интересна ситуация пред вратата на "моряците", но футболистите на Славия не успяха да се възползват от открилата се възможност. Галин Иванов центрира много добре в пеналта на съперника, където Тодор Колев свали много добре с глава топката, но там двама негови съотборници не съумяха да я засекат.

В 25-ата минута Дончо Атанасов пусна прекрасен пас към Георги Божилов, след което нападателят нанесе мощен шут от седем метра по посока вратата на гостите, но той попадна право в тялото на Стефано Кунчев. Две минути преди това имаше съмнения за игра с ръка в наказателното поле на защитникът на Черно море Танко Дяков, но главният арбитър Георги Йорданов остана безмълвен и не отсъди дузпа за "белите".

До края на първото полувреме чистите голови положения пред двете врати почти липсваха и двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 1:0 в полза на Черно море.

Възпитаниците на Емил Велев стартираха много нахъсано втората част и тези техни действия бяха възнаградени с гол само три минути след подновяването на играта. Той бе дело на защитника Виктор Генев, който се разписа от близка дистанция след страхотно подаване на Илия Илиев отдясно.

"Белите" изненадващо успяха да осъществят и пълен обрат в мача, след като девет минути по-късно Галин Иванов вкара много хубав гол. Халфът на столичани стреля от седем-осем метра, след груба грешка в защитата на варненци, след което коженото кълбо се отби в лявата греда и влетя в мрежата зад Илко Пиргов за 1:2.

Домакините от Черно море реагираха като ужилени и се хвърлиха в неспирни атаки към вратата на противника. Това даде резултат в 69-ата минута, когато резултатът бе изравнен. Отбраната на Славия бе разсечена от Дани Георгиев и Адемар, които взаимодействаха по отличен начин с по едно докосване, след което топката достигна до Георги Илиев, който от десетина метра с върха на пръстите си съумя да реализира за 2:2.

Попадението вдъхна допълнителна доза увереност в "моряците" и те заиграха още по-активно. В 76-ата минута великолепна атака на варненци, завърши с шут на Георги Илиев от границата на наказателното поле, но той попадна право в ръцете на вратаря на "белите" Стефано Кунчев. Две минути по-късно Даниел Димов стреля с глава, но голкипърът на столичани отново бе на мястото си и спаси.

След само още две минути игра двата тима останаха с по 10 души на терена, след като Галин Иванов и Адемар бяха изгонени от игра. Двамата се спречкаха сериозно за една топка, като първо Адемар срита слависта, след това при изправянето атакува с глава, а футболистът на "белите" пък опита да го удари с лакът. Реферът Георги Йорданов взе соломоновско решение и изпрати и двамата под душовете.

В 86-ата минута главният съдия показа още един червен картон, като той бе за състезателят на Славия Виктор Дениран, който извърши грубо нарушение срещу Георги Илиев. След изпълнението на прекия-свободен удар от страна на Георги Илиев, варненци успяха да стигнат до трети гол, дело на Сашо Александров. Така отборът на Черно море записа драматичен успех с 3:2 над тима на Славия.

Видео: Тук

  Сподели
184