Литекс се справи с Локо Пд


А. Франгов

Литекс се справи с Локо Пд

В мач от 10-я кръг на А ПФГ Литекс победи Локомотив Пловдив с 3:1 на ст."Лаута" в Пловдив. Домакините започнаха силно двубоя, но в последствие Литекс упражни натиск върху „смърфовете" и така стигна до победата. Като цяло мачът бе доста груб, но накрая победители излезнаха футболистите на Станимир Стоилов.

Даксон на два пъти пропусна добри положния за Локомотив преди 18-та минута когато том с красив и плътен удар от границата на наказателното поле прониза Ставрев. Последваха две опасни положения за Литекс пропуснати от Нифлор, който в 38-та минута се ревашира. Михаил Венков центрира, Стоян Ставрев излезна неразчетено и Вилфред Нифлор не пропусна да прати топката в мрежата за 0:2. Това бе и резултата на почивката.

През втората част в 57-та минута втори гол на Нифлор бе отменен за нарушение в атака. 20 минути по-късно „смърфовете върнаха един гол след разбърване в наказателното поле на Литекс. Сечков се оказа най-съобразителен и прати топката в мрежата на Голубович. Една минута по-късно гостите бяха на косъм да загубят двуголовия си аванс. Милотинович стреля и топката се удари в тялото на Венков, като остаха съмнения за игра с ръка в наказателното поле. Все пак съдията остана безмълвен, и това предизвика гнева на „черно-белите" тифози от Лаута. Това изнерви още повече мача, но в 88-та минута всичко бе решено. Мишо Венков подаде на Дуду, който центрира и Крум Бибишков отбеляза и оформи крайния резултат - 1:3 за Литекс.

ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) - ЛИТЕКС ЛОВЕЧ- 1:3
0:1 - Том (18)
0:2 - Нифлор (38)
1:2 - Сечков (78)
1:3 - Бибишков (88)

ЛОКО (ПД): Ставрев, Мечечиев, Милиев, Сечков, Кюмюрджиев, Вели (46 - Караманов), Милотинович, Тодоров, Даксон (46 - Писаров), Илиев, Делибашич;
Старши-треньор: Аян Садъков
ЛИТЕКС: Голубович, Бернерович, Барт, Венков, Занев, Том, Сандриньо, Манолев, Ангелов (46 - Бибишков), Попов (85 - Камбон), Нифлор;
Старши-треньор: Станимир Стоилов
ЖЪЛТИ КАРТОНИ: Даксон, Сечков, Кюмюрджиев (Локомотив); Венков, Манолев, Нифлор, Попов (Литекс)
СЪДИЯ: Ангел Ангелов
СТАДИОН: "Локомотив", Пловдив

АСПАРУХ ФРАНГОВ

 

  Сподели
186