Добруджа пред изчезване от футболната карта на България?


FUTBOL-TV

Добруджа пред изчезване от футболната карта на България?

"Има плащания, които ако не се направят до утре, отборът не може да започне участие в първенството в събота", заяви Светослав Петров – главен мениджър на ФК Добруджа и старши треньор на мъжкия състав.

Годишният бюджет е изхарчен за 4 месеца, отбеляза той. Не са плащани осигуровки, транспорт и пране от началото на годината, съобщи Светослав Петров, цитиран от информационна агенция Добруджа.

"Мисля, че вината е колкото на някои бивши членове на Управителния съвет, толкова и на кмета, защото продължава да дава обещания, които не се спазват. Миналата година от бюджета на клуба са изхарчени пари за седалки на стадиона, които е обещал впоследствие да бъдат възстановени. Клубът е получил и заем от "Жилфонд“, който Управителният съвет няма как да разреши, а сега трябва да се връща с лихви. Този заем е част от натрупаните задължения. Аз повече не искам да плащам чужди грешки“, заяви Светослав Петров.

Той е категоричен, че отпуснатите от правителството на Бойко Борисов 200 000 лв. за стадион "Пионер“ са били напълно достатъчни за възстановяването на един голям терен, а вместо това са изхарчени от общината без да има някакъв резултат. Светослав Петров показа оферта, която е получил при предишния си престой в "Добруджа“, за изграждането на игрище с размери 8500 кв. м. с трева, поливна система, дренаж и врати на стойност 149 000 лв. с ДДС.

"Надявам се да надделее здравият разум във всички и да успеем да обединим усилия около това да съхраним клуба. В момента няма как да мисля за първо място или Б група. В момента мислите ни са насочени към това как да запазим клуба, защото всеки ден излиза нещо ново и се чудим откъде да намерим пари. Получава се така, че новите членове на Управителния съвет дават пари, с които се покриват стари задължения. До Нова година целта ни е да стабилизираме клуба, защото положението изобщо не е добро“, добави Светослав Петров.

  Сподели
401