Напрежение в Осиек! Местни ултраси търсят саморазправа с фенове на ЦСКА


FUTBOL-TV

Напрежение в Осиек! Местни ултраси търсят саморазправа с фенове на ЦСКА

Налице са сериозни предпоставки за сблъсъци между фенове на ЦСКА и хървати. В Осиек се събират запалянковци на местния отбор, подкрепени от такива на Хайдук и Динамо Загреб, които се обединяват срещу привържениците на "червените". 

Преди минути пратениците на колегите от "Топспорт" в града са били обградени от група ултраси на Осиек, които са ги помислили за фенове и са им поискали артикули на ЦСКА, които носят със себе си. След разговор и предоставената им журналистическа карта, хърватите са се отдръпнали, като през цялото време са се държали доста агресивно. 

"В свободното си време се разхождахме в центъра на града. 4-ма ултраси с черни тениски и къси подстрижки ни наобиколиха. Поискаха шалове или артикули на ЦСКА. Ние им показахме журналистически карти, а те доста сериозно ги разгледаха. Нормално да се притесня. Бяха на около 20 години. Създават се предпоставки за инциденти и мога само да предупредя феновете на ЦСКА да ходят до стадиона организирано, а не на групички", заявиха родни журналисти в ефира на bTV.

Иначе FTV разбра, че по-рано през деня е имало засада от страна на въпросните фенове. Става дума за около 20 човека – хървати препречили пътя, като са спрели напречно колите си. "Армейските" фенове, по думи на потърпевшите, са успели на косъм да минат между автомобилите.

  Сподели
484