Етър измъкна точка и от Левски


FUTBOL-TV

Етър измъкна точка и от Левски

Етър и Левски не излъчиха победител след здрава битка в старата столица. Двата тима изиграха двубоя на бързи обороти, като положения не липсваха и пред двете врати, но до попадение така и не се стигна.

Във втората минута Горанов проби и центрира остро, но Иванов спаси. Две минути по-късно Ковачев, който по-рано проби през Горанов, се възползва от грешка на Тиам и изпроси картон на Рейш. Португалецът го фаулира на границата на наказателното поле. Артьом Артюнин стреля в стената.

В 12-ата минута Горанов беше изведен отлично от Райнов, след което центрира, но вратарят Иванов изби топката в тялото на Стаси Иванов, но за късмет на домакините топката излезе в аут. 

Постепенно домакините станаха по-активни, като Ковачев не успя да се възползва от грешка на гостите. В 35-ата минута бе най-спорната ситуация в мача. Рейш игра с ръка в наказателното си поле, но реферът не даде дузпа за Етър.

В 42-ата минута Мариани направи най-сериозния пропуск преди почивката. Димитров премина двама противници и изведе набралия скорост Иванов, който нахлу в наказателното поле и центрира на задната греда, където връхлитащият Мариани не успя да уцели добре топката от пет метра и да даде аванс на гостите. Бранител на "виолетовите" му попречи да види топката, но пропускът си беше много сериозен.

Втората част започна с опасност за Етър, но Апостолов не успя да се възползва от грешка на Тиам, като стреля далеч от целта.

В 65-ата минута Димитров, който беше ритнат лошо от Стоянов, бе заменен от Дени Алар. Австриецът направи дебют в родното първенство, а в 70-ата минута можеше и да вкара своя първи гол в елита на България. Той подаде на Горанов, левият защитник нахлу и центрира към тарана, който от три метра стреля с десния крак, но със страхотно спасяване Иванов запази вратата си суха.

До края двата тима заложиха на здрави сблъсъци и надлъгване, но до попадение така и не се стигна. Португалецът Рейш отново пропусна с глава в 74-ата минута.

Така само седмица след като завърши наравно с ЦСКА на "Армията", отборът на Етър си спечели точка и срещу другия гранд - Левски.

  Сподели
386