ЦСКА се справи трудно с Черноморец


А. Франгов

ЦСКА се справи трудно с Черноморец

В мач от 10-я кръг на А ПФГ ЦСКА победи като домакин Черноморец (Бургас) с 2:1. В герой за домакините се превърно повторно-дебютиращият Владимир Манчев. Бившата звезда на Лил, Леванте, Селта и Вилядолид откри и удвои резултата буквално в първите секунди на първото и второто полувреме. Гостите играха добре но така и не успяха да стигнат поне до точка в мача.

Както е известно старши-треньорът на гостите бе на трибуните и не можа да комуникира с футболистите си.

Още в първата минута добра атака на „червените" доведе до светкавичен гол на Манчев. Евгени Йорданов хитро пропусна топката, Манчев пое и разстреля Чворович за 1:0. След гола темпото в мача спадна, но „акулите" играха организирано и непрестанно тормозиха защитата в червено. След центриране в 32-та минута Александър Стоимирович, който бе най-добрият на терена за Черноморец хитро финтира двама бранители на ЦСКА и изравни - 1:1. До края на полувремето двата отбора редуваха атаки пред двете врати, но бранителите на терена се справяха добре. Като цяло в мача „акулите" доминираха в средата на терена, но ЦСКА с няколко остри атаки стигаха до вратата пазена от Чворович.

Второто полувреме започна подобно на първото. Две минути след почивката пак Манчев вкара за ЦСКА. Здравко Лазаров центрира добре и след колективна грешка на двамата централни бранители на Черноморец Владо Манчев вкара добър гол. Последваха още няколко интересни ситуации пред вратата на гостите, пропуснати от Котев и Лазаров. Йордан Тодоров със силен шут от около 25 метра пробва Чворович, но вратаря на „акулите" се справи добре и парира удара. Малко преди това Стоимирович отправи добър удар към Беконо който можеше да се превърне в гол.

Току-що влезлият в игра Божилов пропусна най-чистото положение за Черноморец през второто полувреме в 87-та минута и така гостите не узпяха да запазят поредицата си от 9 мача без загуба в „А" Група.

ЦСКА - ЧЕРНОМОРЕЦ 2:1
1:0 - Манчев (1)
1:1 - Стоимирович (32)
2:1 -
Манчев (47)
ЦСКА:
Беконо, Котев, Машадо, Иванов, Тодоров, Янчев, Мороз, Лазаров, Манчев, Зе Руи (46-Златинов), Йорданов (60-Тошев)
ЧЕРНОМОРЕЦ: Чорович, Стойчев, Николов, Кръстев, Дянков, Цонков, Траянов, Марсио,Платини, Стоимирович, Дуду (60-Джаейоба)
СЪДИЯ: Христо Ристосков
СТАДИОН: "Българска армия"

Снимка: Спортал

АСПАРУХ ФРАНГОВ

 

  Сподели
217