Ръководството на Левски с втора позиция за ексцесиите в Словакия


FUTBOL-TV

Ръководството на Левски с втора позиция за ексцесиите в Словакия

Ръководството на Левски излезе с втора позиция, само в рамките на няколко минути, по случая с феновете на тима. Както вече стана ясно привърженици на Левски са участвали в масово сбиване в центъра на Братислава. Според някои твърдения в основата е сблъсък със запалянковци на полския Краковия Краков. Феновете се замеряли със столове, предмети и няколко факли, преди да се намеси полицията със служители и кучета. Има информации и за задържани.

Ето какво още написаха от Левски:

Скъпи левскари,

ПФК "Левски“ се обръща към своите най-верни и горещи привърженици, пристигнали в Словакия, за да подкрепят любимия отбор в днешния мач срещу "Ружомберок“ от “Лига Европа". Изразяваме своята благодарност, че ще можем да разчитаме на своя 12-и играч в двубоя тази вечер.

По информация, получена в клуба, част от пътуващите сини фенове са били нападнати снощи в Братислава от холандски хулигани от агитката на "Аякс“ и поляци от агитката на "Краковия“. Българските фенове не са провокирали по никакъв начин нито местните жители, нито гостите на града. За щастие няма сериозно ранени наши фенове и всички задържани вече са освободени, което е още едно доказателство, че нямат вина за инцидента. Клубът е в контакт с привържениците на "Левски“ и е готов да им окаже съдействие при необходимост.  Изказваме специални благодарности за добрата работа на МВнР и на посланик Чобанова.

268