Левски обяви новия си генерален спонсор


FUTBOL-TV

Левски обяви новия си генерален спонсор

Ръководството на Левски потвърди новината отпреди няколко дни, че Национална лотария става генерален спонсор на клуба. Това се случва само няколко часа преди да бъдат представени екипите на "сините" за сезон 2019/2020 година, на които ще бъде името на новия спонсор.

Ето цялото съобщение в сайта на "сините":

Национална лотария ще бъде официален спонсор на ПФК "Левски". Играчите ще излязат с логото на 7777.bg на екипите си още този четвъртък, 11 юли, в първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу словашкия "Ружомберок".
 
Спонсорството е част от дългосрочната политика на Национална лотария активно да подкрепя развитието на българския спорт. В рамките на съвместното партньорство ще бъдат осъществени редица интересни проекти, свързани с развитието на детско-юношеската школа на клуба и мотивацията на младите да спортуват. 
 
"С Национална лотария тръгваме на дълъг път, по който ще се опитаме да върнем "Левски“ към корените, към идеите и принципите, вдъхновили неговите основатели в далечната 1914 г. Това партньорство е много повече от спонсорски договор – това е социален проект, чиято цел ще бъде да възкреси любовта на младите към спорта, и в частност към футбола, както и да увеличи възможностите на всеки левскар, независимо къде по света се намира, да се докосне до "синята" магия и да подкрепя любимия отбор“, каза изпълнителният директор на ПФК "Левски" Павел Колев. 
 
"Радваме се, че Национална лотария ще подкрепи един от най-обичаните български клубове. Много ни допадна стратегията на "Левски“ за развитието на отбора и спорта в страната. Тя съвпада и с нашата политика, която се фокусира върху създаването на нови възможности за талантите на България и всички, които искат да постигнат големи спортни успехи“, заяви Милен Ганев, управляващ съдружник на Национална лотария.
 
Новите екипи, с които футболистите на клуба ще играят през сезон 2019/20, ще бъдат официално представени на специална среща с медиите във днес, 9 юли 2019 г., в официалния магазин на ПФК "Левски“ на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов“. Презентацията ще се състои от 11:00 часа, като екипировката ще бъде показана от футболисти от представителния отбор на ПФК "Левски“.

279