ЦСКА на бунт за ТВ права


FUTBOL-TV

ЦСКА на бунт за ТВ права

Ръководството на ЦСКА е изпратило писмо до БФС, с което иска преразглеждане на договора за телевизионните права през новия сезон, съобщи "Труд". Причината - четворен конфликт на интереси в контракта на централата с фирмата носител на правата - "Футбол Про Медия". По тази причина "червените" афишират намерение да сезират и УЕФА.

В своето до БФС клубът твърди с данни от Търговския регистър, че Кирил Домусчиев управлява Лудогорец като участник в Първа лига и Купата на България, държи телевизионните и рекламни права на първенството чрез своята форма "Футбол Про Медия", вече е собственост на излъчващата първенството "Нова Броудкастинг Груп" и четвърто - член е на изпълнителния комитет на БФС. Договорът за тв правата е подпищсан на 9 февруари 2015 година и важи за всички сезони до 2021-а.

"Четворният конфликт на интереси води до създаване на монополна позиция на едно лице в сферата на българското футболно първенство", пише в "червеното" писмо. - С цел защитаване на интересите си ЦСКА ще предприеме действия по сезиране на компетентни за тази за тази цел Европейски органи и УЕФА. С оглед на всичко изложено дотук, моля да уважите нашето желание за сключване на договор за предоставяне на телевизионните и рекламните права за футболните срещи, в които участва ЦСКА, с друга телевизия, избрана от нас", пишат "червените".

  Сподели
538