Божинов: Не бързайте да ме пенсионирате!


FUTBOL-TV

Божинов: Не бързайте да ме пенсионирате!

Валери Божинов за пореден път обяви, че няма лоши чувства към Левски, въпреки нежеланата от него раздяла със "синия" клуб. Божигол потвърди, че ще продължи кариерата си в Ботев Враца, ако не получи изгодна оферта от чужбина. Бившият национал опроверга информациите, че ще слага край на кариерата си, за да става треньор. Ето какво сподели той в специално интервю за "Дарик":

"Нормално е случват се и такива неща, като раздялата ми с Левски. Случвало се е това на много по-големи футболисти от мен. Левски ще ми остане в сърцето. Оставам си един човек, който уважава и обича клуба. Феновете доказаха, че много държат на мен и ме обичат, както и аз тях".

"Дузпите ги изпускат големите футболисти. Не се притеснявам от пропуска си срещу Литекс в контрола. Важно е в официалните мачове да не се изпуска. Благодаря на кмета на Враца и баща ми за възможността да тренирам с Ботев. Надявам се да остана и да работим заедно. Дали ще остана там обаче е въпрос на време. Ако нещо излезе за чужбина, бих искал да продължа там. В България бих играл за Левски и там, където е баща ми. Благодаря на всички български отбори, които ме поканиха да бъда част от техните редици, но не мога да предам баща ми".

"Чужбина не е на всяка цена. Ако нещо излезе добро, което да ме задоволи. Със сигурност ще го помисля. Хората във Враца ме обичат и уважават. Помолиха ме да остана. Голяма обич има към мен там. Бих останал там да им помогна. Кметът Калин Каменов го заслужава, защото дава мило и драго за футбола".

"Първо, за да стана треньор, трябва да премина през много етапи. Много неща са. Въпрос на време е и усещане. В момента може би на мене ми е лесно, защото виждам нещата като футболист. Треньорът обаче има доста по-голяма отговорност и напрежение. Нека да не избързваме. Не бързайте да ме пенсионирате! Искам да играя и да радвам себе си и феновете".

  Сподели
532