Вариантите за Лудогорец при класиране или отпадане от ШЛ


FUTBOL-TV

Вариантите за Лудогорец при класиране или отпадане от ШЛ

Българският шампион Лудогорец изтегли доста приемлив жребий за втория предварителен кръг на Шампионска лига. Ако стигнат до нея, разградчани ще се изправят срещу победителя от мача между шампионите на Люксембург и Малта - Дюделанж и Валета. 

За да стигнат до там обаче, разградчани ще имат много тежко препятствие в първия рунд, където срещат унгарския гранд Ференцварош. При положителна развръзка срещу коравия съперник, вече идват битките с Дюделанж или Валета, които ще се състоят вече на 23/24 юли и 30/31 юли. Лудогорец ще е гост в първия мач. 

Освен това станаха ясни възможностите пред Лудогорец, ако все пак не успее да стигне до втория квалификационен кръг на Шампионската лига и отпадне от Ференцварош. Ако този неприятен сценарий стане факт, разградчани ще продължат в "шампионския поток" на Лига Европа от втория квалификационен кръг на надпреварата. Там утешителната възможност пред тима на Стойчо Стоев в този рунд ще е загубилият срещата си от словенския Марибор и исландския Валур. Те са също двойка от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. 

Ако се стигне до такава развръзка, родните шампиони ще са гости в първия мач. Битките ще се играят на 25 юли и 1 август, когато са и датите за редовните участници в Лига Европа, но които директно са се класирали за там през вътрешните си шампионати. 

  Сподели
411